Make-up kwasten schoonmaken, hoe pak ik dat aan?

0
4

Het is altijd een klus waar vrijwel iedereen tegenop kijkt: het wassen van make-up kwasten. Bijna niemand staat erom te springen om dit regelmatig te doen omdat het als een grote klus wordt gezien. Wanneer jij enorm veel kwasten hebt kan het ook een gedoe zijn om dit allemaal te gaan wassen, maar je zou het ook beetje voor beetje kunnen wassen bijvoorbeeld. Dat je elke week een deel van jouw kwasten wast in plaats van eens in de maand alle kwasten gaat wassen. Het is namelijk ook niet handig om het net te gaan wassen voordat je het wil gebruiken; het moet dan ook wel goed droog zijn. Lees je mee hoe je het wassen aan moet pakken?

Het belang hiervan

Voordat je gaat schoonmaken moet je natuurlijk even wat weten waarom je het zou moeten doen. Het belang van het wassen van make-up kwasten is namelijk erg groot. Er gaan namelijk allemaal bacteriën in zitten en daarom is het belangrijk om op tijd jouw kwasten te wassen. Dit zou je eigenlijk sowieso maandelijks moeten doen maar vaker is natuurlijk beter. Aangezien je deze kwast vervolgens op jouw gezicht gaat gebruiken is het dan ook van belang dat het goed schoon is, anders kan dit de reden zijn dat je oneffenheden krijgt. Je gebruikt namelijk steeds dezelfde kwasten voor je gezicht en dit kan wel de reden zijn van een puistje hier en daar of wat uitslag. Wanneer je namelijk last hebt van oneffenheden en daarop een kwast gebruikt die je daarna op jouw gladde huid gebruikt, kan het zo zijn dat je sneller weer last van oneffenheden krijgt.

Schaf eerst schoonmaakmiddel aan

Het is van belang dat je het met de juiste producten schoonmaakt. Zo kan je niet met random schoonmaakmiddel in de weer en is het handig als je schoonmaakmiddel geschikt voor make-up kwasten gaat gebruiken. Deze kan namelijk weer opdrogen en hoef je niet uit te spoelen en is dan ook niet slecht voor de kwast zelf. Je kan dit van een heel duur merk kopen maar ook het huismerk van de kruidvat is hier helemaal geschikt voor. Op de zijkant van de fles staat dan meestal hoe je het aan moet pakken. Vaak is dit door een keukenpapiertje nat te maken en hier rondjes op te draaien met de kwast zodat de make-up uit de kwast kan komen. Vervolgens kan je het laten drogen aan de lucht. Dit duurt zeker wel een nachtje dus als je in de ochtend jouw make-up meestal aanbrengt dan zou ik het ook vroeg op de dag wassen zodat het de volgende ochtend sowieso droog is. Handig om even over na te denken!

Houd je naast make-up ook van een ander kleurtje in je haar? Lees dan dit artikel en leer dat het niet schadelijk hoeft te zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here