Het mooiste plaatje

0
27

Foto’s maken is altijd een mooie manier van herinneringen vastleggen. Een moment kunnen vereeuwigen en altijd terug kunnen kijken hoe het was. Tegenwoordig dragen we altijd een fotocamera met ons mee, in onze smartphones. Foto’s maken in de natuur wordt ook steeds makkelijker en nu de zomer er weer aankomt en we veel naar buiten gaan wil je er zelf misschien ook meer gaan maken weer. Maar hoe maak je een leuke foto? Waar let je op en wat zoek je in je foto? Lees in dit artikel meer over kleine tips om jouw foto’s net een stapje spectaculairder te maken.

Focus

Een belangrijk onderdeel van de foto is waar de focus van het plaatje ligt. In de meeste foto’s is de hele foto scherp. Hoewel dit vaak ook de bedoeling is, is het soms mooi om de focus op één object of aspect te leggen, zodat dit er meer uitspringt. Op smartphones tegenwoordig zijn hier functies voor. Als eerste kun je gewoon klikken waar je de focus van de foto wil hebben. Dingen die dan verder weg zijn worden iets minder scherp afgebeeld, zodat de focus van je foto echt de focus blijft. Daarnaast is er ook een aparte functie op de meeste camera’s tegenwoordig. Deze laat je een plek aanklikken, zoals de normale camera functie. Het verschil is dat deze functie vervolgens andere objecten en delen van de afbeelding niet slechts minder scherp maakt, maar zelfs een beetje vervaagt. Dit brengt direct een heel gefocust effect naar boven, omdat het enige wat scherp gesteld is, is het onderwerp van je foto; je focus.

Lichtinval

Een ander, vaak onderschat, onderdeel van foto’s is lichtinval. Sommige foto’s die je wil maken zijn vaak te donker omdat de zon er net niet goed voor staat. Dit hoeft alleen niet een probleem te zijn; dit kan ook een moment zijn voor een ander soort foto, dat juist goed gebruik hiervan maakt. Wanneer de zon van achter een object schijnt en je object dus te donker is om goed te zien, is dit ook een ideaal moment om bijvoorbeeld een silhouet foto van te maken. Hierbij gebruik je het feit dat de foto te donker is naar je voordeel. Silhouet foto’s zijn vaak ook erg mooi in de natuur, omdat de asymmetrische vormen, in combinatie met het zonlicht erachter, vaak voor unieke plaatjes zorgen. Mensen zullen zich afvragen wat het is, misschien, of als je een duidelijk silhouet hebt zullen ze verbaasd zijn dat je het ook zo kan bekijken. In ieder geval, als je er een mooie foto van kan maken, zal het bijna altijd wel een interessant gesprek opleveren.

Foto’s maken met een telefoon is altijd het makkelijkst. Je hebt je telefoon immers altijd wel bij. Als je je foto’s graag met mensen wil delen, zijn apps zoals Instagram tegenwoordig enorm populair daarvoor. Wil je meer weten over Instagram, lees dan hier snel verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here