Zo maak je een mooi geheel van jouw badkamer

badkamer

We brengen behoorlijk veel tijd door in de badkamer. Voor praktische zaken, maar ook om even helemaal tot rust te kunnen komen. Het is echter niet altijd eenvoudig om die doorgaans kleine ruimte goed in te richten. In dit artikel lees je enkele praktische tips om ook van jouw badkamer een mooi geheel te maken.

  1. Ga voor één woonstijl

Dikwijls is het probleem in een rommelige badkamer dat het ontbreekt aan een duidelijke stijl, waardoor niets uiteindelijk echt bij elkaar past. Zorg er daarom voor dat je kiest voor één woonstijl en tevens één kleurenpallet in de badkamer. Ga niet voor al te heftige kleuren en harde contrasten, maar juist voor zachte, complementaire kleuren. Zowel de woonstijl als het kleurenpallet laat je terugkomen in alle elementen van de badkamer: van de vloertegels tot de kranen, van het wastafelmeubel tot het zeeppompje.

  1. Leg de juiste accenten

Het integreren van één woonstijl en kleurenpallet wil echter niet zeggen dat er niets uit mag springen in de badkamer. Het gaat voornamelijk om het leggen van de juiste accenten. Je wilt namelijk niet dat de badkamer opvalt door haar rommeligheid, slechte afwerking of vreemde kleurencombinatie, maar wél door haar smaakvolle stijl, comfortabele inloopdouche of bijzondere bad. Zo kun je kiezen voor afwijkende betegeling in de inloopdouche, een opvallend vormgegeven wastafelmeubel of een luxueuze losstaande badkuip.

  1. Maak het af met verlichting

Over het algemeen geldt: verlichting maakt of breekt een ruimte. Al is dit wellicht ietwat kort door de bocht, de verlichting in de badkamer is van grote invloed op de sfeer. Ook hiermee kun je bepaalde elementen benadrukken. Bovendien creëert de juiste verlichting een ruimtelijk gevoel. Het beste kun je kiezen voor een combinatie van functionele en sfeervolle verlichting. Je kunt deze twee ook integreren door te gaan voor dimbare verlichting. Je wilt immers niet in de spotlight staan als je onder de douche staat of geniet van een warm bad, maar jezelf wél goed kunnen zien als je je make-up aanbrengt of tandenpoetst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here