Welke speeltoestellen zijn er?

0
101
zandbak

In de zomer willen kinderen niet langer binnen achter de tv of laptop zitten. Ze willen buiten spelen! Dit is goed, want kinderen hebben beweging en frisse lucht nodig. Sommige mensen wonen vlak bij een speeltuin, maar de meeste niet. Het kopen van speeltoestellen is een mooie oplossing.

Goedkope speeltoestellen

Het kopen van speeltoestellen hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt zelf speeltoestellen bouwen, tweedehands kopen of goedkoop online bestellen. Het plezier van kinderen is natuurlijk het belangrijkste en zijn hebben een belangrijk aandeel in de keuze, maar ouders willen het natuurlijk ook niet teveel in hun portemonnee voelen. Het is verstandig om de prijzen van verschillende speeltoestellen met elkaar te vergelijken. Zeker online is het erg eenvoudig om van de ene winkel naar de andere te hoppen. Het nadeel van een webshop is dat je niet goed kunt zien hoe het speeltoestel er in je tuin of pleintje uitziet. Het voordeel is dat de prijzen vaak lager liggen.

Speeltoestellen

Een speeltoestel is wat anders als buitenspeelgoed. Buitenspeelgoed kun je overal mee naartoe nemen. Neem bijvoorbeeld een stepje of een basketball. Je kunt ermee spelen in de achtertuin, maar net zo goed op het pleintje op school. Dit is het grote verschil met speeltoestellen: een speeltoestel staat vast en is een duurzaam product. Dat wil zeggen dat je een keer een hoge prijs betaald, maar dat het toestel erg lang meegaat. Als je een toestel in de achtertuin hebt gezet kunnen je kinderen er jaren plezier van hebben. Kort zullen er de belangrijkste speeltoestellen worden verteld.

Zandbak

Een zandbak is een zeer bekend speeltoestel. Iedereen weet wel wat het inhoud: een bak met wit zand waarin de kinderen zandkastelen kunnen bouwen. Het voordeel van een zandbak is dat hij zeer goedkoop in de aanschaf is.

Springkussen

Een springkussen is ook een goedkoop en simpel speeltoestel. Eigenlijk gewoon een toestel waarop kan worden gesprongen, maar vaak hebben aanbieders het springkussen zo uitgebreid dat het een heel speeltoestel is geworden. Een simpel springkussen kun je kopen, maar de duurdere kun je beter huren.

Glijbaan

Nog een speeltoestel wat je erg vaak terugvind in een speeltuin. Het is een goedkoop speeltoestel. De goedkoopste versies zijn van plastic en kosten niet veel geld. Kinderen vinden het leuk om van de glijbaan te glijden.

Speelhuisje

Een speelhuisje kan net als alle bovenstaande toestellen erg simpel zijn, maar ook erg uitgebreid. Des on niet te min is een speelhuisje vaak duur en dus niet goedkoop. Vaak is een speelhuisje uitgebreid met bijvoorbeeld een glijbaan, schommel of klimrek.

Andere speeltoestellen

De bovenstaande toestellen zijn het meest voorkomend. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer toestellen als een klimrek, wipwap of wipkip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here