Waarom juist nu LED Lampen plaatsen

0
4
blog placeholder

Vorig jaar september werd de gloeilamp binnen de Europese Unie officieel verboden. Het “ouderwetse” verlichtingsmiddel was te onzuinig en verbruikt zoveel energie dat het gebruik ervan ontmoedigd moet worden. Dit werd gedaan middels een algeheel verbod waardoor de gebruiker genoodzaakt was over te stappen. Er zijn op de markt een aantal alternatieven beschikbaar waarvan de meest voorkomende en meest gebruikte halogeenlampen, spaarlampen en inmiddels ook de led lamp is.

In eerste instantie is het waarschijnlijk even wennen, de gloeilamp was namelijk op het eerste gezicht altijd een bijzonder goedkope manier van verlichting. Een lampje kostte slechts een paar cent en vervolgens kon u er weer even tegenaan. Wat u echter niet direct zag, en wat veel mensen niet doorhebben, is dat de lampen behoorlijk veel energie gebruiken. Een gemiddeld huishouden kan jaarlijks honderden euro’s besparen door over te stappen naar een zuinigere vorm van verlichting.

Voorheen werd er veelal getwijfeld aan de kwaliteit van LED verlichting. De kleur zou niet gezellig zijn, de lampen slecht dimbaar en bovendien was de kwaliteit vaak ook niet de allerbeste. Inmiddels zijn we gelukkig jaren verder en gaat de techniek, zoals altijd, bijzonder snel. Deze dagen is de LED lamp een perfecte vervanger voor welke vorm van verlichting dan ook, en bovendien inmiddels ook zeer betaalbaar! De aanschaf van led verlichting wordt over het algemeen reeds het eerste jaar na aanschaf terug verdiend, waarna de lampjes nog jarenlang voor een flinke besparing zorgen op de energiekosten.

Omdat de donkere dagen het afgelopen weekend met het verzetten van de klok officieel weer ingeluid zijn is het juist nu het moment om led lampen te plaatsen in uw woning of bedrijfspand. Zo begint u direct flink te sparen, vooral omdat de verlichting nu veel uren brand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here