Waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubels

vrouw in de tuin schilderen

Een verhuizing, een opknapbeurt aan de tuin of simpelweg zin in iets nieuws. Er zijn vele redenen te bedenken om tot het aanschaffen van nieuwe tuinmeubels over te gaan, maar met zoveel keus is dat niet altijd even makkelijk. In dit artikel vertellen we je waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubels.

  1. Ruimte

Voordat je over gaat tot de daadwerkelijke koop, is het van belang om op een rijtje te hebben hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in je tuin of op je (dak)terras voor tuinmeubilair. Zo kom je later niet voor onaangename verassingen te staan. Zorg dat er genoeg doorloopruimte is tussen verschillende meubels en dat stoelen naar achteren kunnen schuiven.

  1. Materiaal

Tuinmeubels zijn er in diverse soorten en maten, maar vooral in vele materialen. Hout, aluminium, RVS, kunststof… Er is van alles mogelijk. Alhoewel het hierbij voornamelijk draait om jouw persoonlijke smaak, zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord dat de geografische ligging van jouw tuin of (dak)terras van belang kan zijn bij de materiaalkeuze? Woon je in de buurt van treinsporen of (zware) industrie? Dan kun je RVS tuinmeubelen beter vermijden; je loopt dan namelijk het risico op zogeheten ‘vliegroest’. Teakhout is daarentegen bijzonder geschikt voor tuinen in de buurt van de zee. De zouten lucht en het aanwaaiende zand zullen een natuurlijke onderhoudsfunctie van jouw robuuste houten bank vervullen.

  1. Opties

Waarschijnlijk heb je van te voren al wel een beeld in je hoofd van jouw perfecte tuinset. Toch kan verstandig zijn om alle opties nog eens goed door te nemen. Binnen de categorie waarbinnen je op zoek bent, zijn hoogstwaarschijnlijk ook weer talloze opties. Denk bijvoorbeeld eens aan de keuze tussen vaste of verstelbare stoelen. Met alle opties duidelijk op een rijtje zul je uiteindelijk de beste afweging kunnen maken om optimaal en jarenlang te kunnen genieten van je nieuwe tuinmeubelen en er zeker van te zijn dat je er niet snel op uitgekeken raakt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here