Tips voor een gezellige woonkamer

0
251

Je kent het vast wel, je gaat op bezoek bij andere mensen en bent van mening dat zij zo’n enorm gezellige woonkamer hebben maar hebt zelf geen idee hoe je dit zou moeten maken in je eigen huis. Dit komt doordat je vaak in je eigen huis vasthoudt aan wat er allemaal is, terwijl je met een nieuwe en frisse blik zou moeten kijken wat leuk kan zijn voor in je huis. Zo zijn er allemaal verschillende tips te vinden over wat je kan doen om een gezelligere woonkamer te creëren. In deze blog staan een aantal tips die je makkelijk kan toepassen in jouw eigen woonkamer. Ideaal om het een en ander te veranderen waardoor je woonkamer direct een stuk gezelliger wordt.

Werk met kleuren

Een geheel zwart-witte woonkamer, dat straalt over het algemeen niet heel veel gezelligheid uit. Strak is het dan wel, maar je wil ook graag echt thuis kunnen komen in plaats van gewoon in een huis. Je huis moet een thuis zijn namelijk. Dit kan je doen door bijvoorbeeld met kleuren te gaan werken. Nee, je hoeft niet meteen de grote muur een knalkleur te geven; je kan ook aan de slag gaan met kleurrijke accenten.
Zo kan je gebruik maken van gekleurde kussens op de bank of op een stoel, maar natuurlijk ook wat fotolijstjes in bepaalde kleuren of juist dingen op tafel in een bepaalde kleur. Het is heel makkelijk om wat aan te kleden met een gekleurd dekentje op de bank, wat kussens of juist wat kaarsen op tafel. Dit geeft sfeer, naast dat het ook meteen wat warmte en kleur geeft. Dit kan je doen in wat okertinten, maar ook groentinten en natuurtinten zijn tegenwoordig helemaal hip. Moeilijk hoeft het niet te zijn; breng een bezoekje (fysiek of online) aan een woonwinkel en ga eens kijken wat zij allemaal te bieden hebben. En probeer ook gerust een kleurtje uit, mocht je het toch niet vinden staan kan je het meestal wel terugbrengen. Maar daar ga je natuurlijk niet van uit!

Warme materialen zijn the key

De sleutel tot een gezellige en warme woonkamer, is naast kleurgebruik, ook het gebruik van warme materialen. Zo is een kille leren bank zonder iets van andere materialen in de buurt, niet het meest gezellig aanbeeld. Zo kan je, zoals al beschreven, gaan voor verschillende kussens. Ga voor grote kussens in combinatie met kleine kussens; langharige kussens in combinatie met kortharige kussens. Dit geeft de woonkamer wat extra dimensie.
Om nog met wat meer materialen te werken, kan je ook kiezen voor een vloerkleed. Hierdoor krijgt de ruimte meteen wat warmte en wat sfeer, aangezien een vloedkleed warm aanvoelt in een ruimte. Ga hier ook weer voor een warme tint, waardoor je de ruimte naar het volgende level weet te tillen. Ook kan je natuurlijk verschillende materialen aan de muur hangen; bijvoorbeeld een kleed of iets dergelijks. Ook is het leuk om te werken met verschillende soorten stoelen; leren, bekleedde of stoffen stoelen. Het maken van een combinatie van verschillende items is helemaal hip tegenwoordig.

Meer tips nodig? Lees dan deze blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here