Soorten dakbedekkingen

0
26
blog placeholder

Verschillende soorten dakbedekking

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekkingen die op een groot scala van daken van toepassing zijn. Door al deze verschillende soorten kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Een dakdekker kan u hierin adviseren. U bent echter ook vrij om zelf een keuze te maken. Wij willen u hier graag bij helpen, daarom hebben we een aantal bekende dakbedekkingen op een rijtje gezet voor u:

  • EPDM

  • Groendak

  • Bitumen

  • Rieten dak

  • Dakpannen

EPDM

Een dakbedekking van EPDM is een dakbedekking dat gemaakt is van een synthetisch rubber. Hierdoor heeft het ook de eigenschappen van rubber. EPDM is ook bekend voor het gebruik bij vijvers. Door de zeer waterdichte kwaliteiten van dit product is deze vorm van EPDM gemodificeerd om ook als dakbedekking te kunnen functioneren.

Groendak

Een groendak is hetzelfde als het hebben van een tuin op je dak. Dit heeft vele voordelen maar uw dak moet ook aan een aantal eisen voldoen om in aanmerking te komen hiervoor. Zo moet uw dakconstructie het extra gewicht kunnen dragen en heeft u een wortelbestendige dakbedekking nodig. Het dak geeft vervolgens niet alleen voordelen voor uzelf maar ook voor de omgeving. De plantjes nemen water op waardoor het riol minder belast wordt tijdens een zware regenval. Door de extra bescherming tegen wind, regen en de zon gaat uw huidige dakbedekking ook wel tot twee keer lang mee.

Bitumen

Bitumen is een dakbedekking dat al lang gebruikt wordt in de dakdekker markt. Een dakbedekking van bitumen komt vaak voor op platte daken en staat in de volksmond ook wel bekend als roofing. Over de jaren heen is bitumen mee ontwikkelt binnen de dakdekkers markt. Zo zijn er gemodificeerde versies van bitumen gemaakt om zo enkele tekortkomingen op te vangen die het bitumen had. Deze gemodificeerde versies staan bekend als APP en SBS

Rieten dak

Het bedekken van je dak met riet was vroeger één van de goedkoopste manieren. Dit is door ontwikkelingen en de komst van andere dakbedekkingen niet meer het geval. Een rieten dak staat nu voor exclusiviteit en geeft een zeer chique uitstraling aan uw woning. Een rieten dak heeft echter wel meer onderhoud nodig. Een jaarlijkse inspectie verzekerd u van een mooi elegant rieten dak dat jaren mee zal gaan.

Dakpannen

Dakpannen zijn bijna op ieder dak wel te vinden. Dakpannen zijn te vinden in verschillende vormen, kleuren en formaten. Dakpannen worden vaak van beton of gebakken klei gemaakt en staan bekend voor hun lange levensduur en bestendigheid tegen regen, wind en andere weersomstandigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here