Raambekleding uitkiezen: waar begin je?

raambekleding

Bij het kiezen van nieuwe raambekleding komen een aantal dingen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de mate van privacy, de regeling van het zonlicht en de transparantie. Natuurlijk is de kleur van de raamdecoratie ook belangrijk.

Houten jaloezieën

Op dit moment zijn houten jaloezieën helemaal hip. Bij elk woonprogramma zie je ze voorbijkomen. Houten jaloezieën passen in bijna iedere interieurstijl, doordat ze zo veelzijdig zijn. Heb je thuis een landelijk of Scandinavisch interieur? Kies dan voor jaloezieën in een houttint met een duidelijke houtnerf. Dit geeft een gezellige sfeer. Houten jaloezieën in effen tinten, zoals zwart of wit, passen goed bij een moderne look. Naast dat ze sfeer geven, zijn houten jaloezieën ook erg praktisch. Met de lamellen kan je zelf de privacy en lichtinval bepalen.

Gordijnen

Ben jij echt een gezelligheidsdier? Dan zijn gordijnen vast iets voor jou. Gordijnen geven een gezellige, chique touch aan je interieur. Hierdoor heeft jouw kamer meteen een luxe uitstraling. Gordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Denk goed na over welke transparantie je kiest. Wil je gordijnen in je slaapkamer? Kies dan voor verduisterende gordijnen. Een donkere slaapkamer is wel zo fijn. Een hippe trend in gordijnenland, een velours gordijn. Deze gordijnen zijn een echte eyecatcher in je interieur en fleuren zo je hele kamer op.

Shutters

Shutters zijn een luxe toevoeging aan je huis. Shutters passen erg goed in een landelijk of Scandinavisch interieur. Wil je warmte en gezelligheid aan je interieur toevoegen? Dan zijn shutters de goede keuze, want shutters worden van hout gemaakt en dit geeft een gezellige sfeer. Jaloezieën lijken op shutters, maar er is toch een groot verschil. Shutters zijn binnenluiken, die je kunt openklappen. Jaloezieën kunnen dat niet. Jaloezieën worden aan de bovenkant gemonteerd en kun je optrekken met een koord. Shutters bieden dezelfde balans tussen lichtinval en privacy als jaloezieën. Of je kiest voor shutters of jaloezieën is vooral een kwestie van smaak.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de meest eenvoudige en tijdloze raamdecoratie. Rolgordijnen zijn erg simpel, maar toch blijven ze trendy. Wist je dat er ook duo rolgordijnen bestaan?  Ze lijken erg op gewone rolgordijnen, maar toch kunnen ze een heel ander speelse sfeer creëren. Duo rolgordijnen hebben net iets meer opties dan normale rolgordijnen, als het gaat om privacy en lichtinval. Doordat er een doorschijnende baan wordt gecombineerd met een niet doorschijnende baan. Waardoor jezelf de mate van privacy kunt bepalen. Ben jij er al over uit welke raamdecoratie het beste bij jou past?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here