Plafond stucen

0
38
blog placeholder

Plafond stucen

Uw plafond is altijd aanwezig en helpt op een subtiele manier mee aan de uitstraling van de kamer. Door het plafond stucen kunt u zelf de uitstraling kiezen. Het is dan ook een belangrijk deel van het inrichten van uw huis. Een mooi afgewerkt plafond zorgt voor de juiste sfeer en uitstraling in uw huis.

Plafond stuc


Van alle verschillende stucwerken zijn er drie die het voornaamste gebruikt worden voor het stucen van uw plafond.

Namelijk:

  • Plafond glad stucen

  • Schuurplafond

  • Plafond spuiten met spack

Plafond stucen


Wanneer u uw plafond mooi glad wilt hebben kan dit het beste worden gerealiseerd door deze te stucen. Dit stucwerk wordt aangebracht met een materiaal gemaakt van gips. Deze laag gips is vaak maar 3 tot 5 millimeter dik en wordt in het geval van glad stucwerk met de hand aangebracht. Door deze manier van stucen is uw plafond ook klaar om geschilderd te worden.

Schuurplafond


Bij het aanbrengen van schuurplafond werkt de stucadoor met een grovere laag pleisterwerk. In dit pleisterwerk worden ‘slagen’ aangebracht; de stucadoor veegt het stucwerk in bepaalde patronen. Het werken met deze patronen geeft een leuk effect aan een plafond en ziet er anders uit bij wisselend licht.

Spack spuiten


De meest goedkope optie voor het stucen van uw plafond is spack spuiten. Dit gebeurt door een eerste laag aan te brengen en daarna te verwerken waarbij het plafond vlak wordt gemaakt. Door een tweede laag aan te brengen wordt er structuur op uw plafond aangebracht. Spackwerk is overschilderbaar, maar het is mogelijk om spack in een kleur naar keuze te laten spuiten.

Afwerking


Als de stucadoor uw plafond heeft gestuct is er ook een mogelijkheid tot het afwerken van dit werk. Dit geeft een verzorgd gevoel en een extra uitstraling aan uw plafond.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop uw plafond afgewerkt kan worden zoals door sierlijsten of kooflijsten. Uiteraard kiest u zelf de stijl die het beste bij uw plafond past.

Handje helpen


Het stucen van een plafond is veel en vooral ook zwaar werk. Zo werken de stucadoors uren boven het hoofd en ook voor stucadoors die veel ervaring hebben blijft dit zwaar werk. U kunt zelf al een handje helpen door ervoor te zorgen dat een steiger door de gehele kamer kan worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de stucadoors beter werk kunnen leveren en ook overal eenvoudig bij kunnen.

Prijzen voor plafond stucen verschillen


Wilt u weten wat het kost om je plafond te laten stucen? Hou er dan rekening mee dat stucadoor prijzen niet bij overal hetzelfde zijn. Soms zit er wel 40% verschil in de prijzen die stucadoors voor dezelfde opdracht rekenen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here