Hoe kun je goedkoop openhaardhout kopen?

0
130
blog placeholder

De winter is bijna voorbij en de zomer komt er weer aan. Dit betekend echter niet dat openhaardhout overbodig is. In de winter kun je het haardhout gebruiken om er lekker warm bij te zitten. Je kunt het hout bijvoorbeeld gebruiken als openhaardhout of kachelhout. In de zomer zit je natuurlijk niet binnen, maar heerlijk buiten. Daarvoor kan een vuur korf worden gebruikt. Voor de veiligheid is het ook bij een vuur korf verstandig om haardhout te kopen. Als je zelf brandhout gaat verzamelen bestaat het risico dat er hars uit het hout in het vuur lekt. Het gevolg: spetterend vuur dat erg gevaarlijk kan zijn. Maar waar moet je nu op letten als je haardhout gaat bestellen?

Houtsoorten

Het belangrijkste waar je op moet letten als je hout gaat bestellen is de houtsoort. Er zijn veel verschillende soorten hout. Als eerst is er natuurlijk het onderscheid tussen hout van een loofboom en hout van een dennenboom. Hout van een loofboom is bijvoorbeeld eikenhout, essenhout, elzenhout, beukenhout of berkenhout. Dit zijn allemaal verschillende houtsoorten met ieder hun eigen kenmerken. Hout van de loofboom is geschikt voor in de kachel, open haard of vuur korf. Hout van een dennenboom is alleen geschikt als kachelhout. Dit komt doordat dennenhout veel hars bevat en dus gevaarlijk kan zijn. Bij de kachel spat het hout tegen het luikje aan, maar bij de vuur korf of open haard niet. Naast het onderscheid tussen hout van de loofboom en van de dennenboom kan er ook onderscheid worden gemaakt tussen hard en zacht hout. Hard hout vat minder makkelijk vlam, maar brand een stuk langer. Zacht hout is het tegenovergesteld: het vat snel vlam, maar is ook snel ontbrand.

Gedroogd openhaardhout

Als je haardhout koopt bij een betrouwbare aanbieder is het hout altijd gedroogd. Er zijn echter twee soorten manieren hoe het haardhout gedroogd kan worden: oven gedroogd en natuurlijk gedroogd. Oven gedroogd hout is gedroogd is speciale ovens en het hout is van betere kwaliteit als het hout dat op een natuurlijke manier is gedroogd. De prijs van oven gedroogd haardhout ligt dan ook vaak hoger dan natuurlijk gedroogd haardhout.

Goedkoop haardhout

Als je goedkoop haardhout wilt kopen moet je de prijzen van de verschillende aanbieders nauwkeurig vergelijken. Door je goed van de voren te laten informeren kun het goedkoop haardhout kopen. Zo moet je bij het vergelijken van prijzen letten op de houtsoort en de manier waarop het hout is gedroogd. Daarnaast moet je natuurlijk letten op de hoeveelheden en op de bezorgkosten. Door al deze factoren te vergelijken kun je haardhout bestellen tegen de laagste prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here