Gaat u voor een carport of garage om uw auto te beschermen?

0
410
garage

Wanneer je net een nieuwe auto hebt aangeschaft wil je er zeker van zijn dat de auto  zijn waarde behoudt. Dat doe je onder andere door er voor te zorgen dat de auto goed wordt beschermt.  Vaak wordt er niet beseft dat de auto best wat beschadiging op kan lopen wanneer de auto buiten staat geparkeerd. Om deze reden, is het handig wanneer je de mogelijkheid hebt een carport te plaatsen of om een garage aan te bouwen. In dit artikel zetten wij alle voor- en nadelen van de carport en garage op een rij!

Waarom een garage of carport?

Verschillende weersomstandigheden hebben de mogelijkheid om de auto te beschadigen, denk regen of sneeuw, maar ook vallende takken, bladeren, dakpannen en ander materiaal tijdens een storm. Daarbij, als de auto buiten staat geparkeerd wordt hij ook eerder blootgesteld aan bijvoorbeeld vandalisme of diefstal. Met een carport of garage biedt je jouw auto optimale bescherming.

Voor en nadelen garage

Een garage heeft zowel veel voor- als nadelen. Ten eerste, biedt een garage veel comfort als het aankomt op de plaatsing van de auto. Een garage biedt namelijk droogte en warmte. Voornamelijk in de herfst en winter is dit een groot voordeel. Daarnaast is een garage natuurlijk een multifunctionele opslag ruimte, waar je ook fietsen, de grasmaaier en andere objecten in kan plaatsen en deze kan behoeden voor weersomstandigheden en diefstal! Een ander voordeel van een garage is dat ze een lange levensduur hebben, en dat mensen niet zomaar naar binnen kunnen gluren.

Maar, een garage kent ook nadelen. Wanneer je een garage wilt aanbouwen dan is dat behoorlijk duur. De kosten van een garage liggen dan ook veel hoger dan die van een carport, omwille van de structuur en de materialen. De gevel(stenen), vloer, isolatie, dakbedekking. Deze aspecten zijn bij carports veel goedkoper of zelfs niet nodig. Daarbij kan een garage roest aan de auto veroorzaken, dit komt  doordat het vocht van een natte auto niet weg kan, waardoor er dampvorming of condensatie ontstaat. Door de damp kan er roest ontstaan.

Voor- en nadelen van een carport

Een carport heeft eigenlijk dezelfde functie als een garage, alleen  een carport  is niet volledig afgesloten maar dient meer als een soort van overkapping voor de auto. Vaak denkt men dat omdat de carport een open vorm heeft, er minder bescherming kan worden geboden. Maar dat is een misvatting, doordat de carport open is, is er juist minder risico op roest, en wordt de auto in feiten beter beschermd dan in een garage. Een carport beschermt de auto dan ook net zoals de garage tegen verschillende weersomstandigheden.

Nog een voordeel is dat de carport gemakkelijk in gebruik is. Door de open structuur kun je er zeer gemakkelijk in een uit rijden. In tegenstelling tot garages, waar vaak over wordt geklaagd omdat het erg lastig kan zijn om de auto in een krappe garage te parkeren. 

De nadelen van de carport zijn dat uw auto niet geheel beschermt is tegen diefstal of vandalisme. Ook biedt een carport geen verwarming, zoals een garage. Ook biedt een carport geen extra opslagruimte zoals een garage, waar vaak ook gereedschap of onderhoud- en schoonmaakmiddelen worden opgeslagen. Wel kan je onder de carport ook fietsen kwijt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here