Dakkapel soorten

0
33
blog placeholder

Velen kiezen voor een dakkapel met een platdak omdat dit goedkoper is. Meestal kan je dit type dakkapel zonder vergunning laten plaatsen en bovendien ben je een paar duizend euro goedkoper uit dan een dakkapel met een schuin dak. Een dakkapel met een platdak heeft meestal een hoogte van 1.5 of 1.75 meter.
 
Sleepdakkapel
Elke dakkapel specialist kan je voorzien van een dakkapel met een platdak, maar er zijn ook andere vormen. Deze moeten op maat gemaakt worden. In dit geval kan er gekozen worden voor een dakkapel met een schuin dak, de zogeheten sleepdakkapel. Indien je kiest voor dit type dakkapel dan ben je verplicht om een vergunning aan te vragen. Omdat het hier om een op maat gemaakte dakkapel gaat en niet om een pre-fab dakkapel (pre-fabricated)  zullen de kosten ook hoger zijn bij een sleepdakkapel. Je zult voor dit type ongeveer 30% meer betalen. Het grootste verschil tussen een dakkapel met schuin dak en platdak is het uiterlijk. Met een schuin dak heb je niet meer ruimte dan een platdak. Bovendien levert een schuindak niet veel meerwaarde toe aan je huis dan een dakkapel met een platdak.

Alternatieven?
Indien je te weinig ruimte hebt voor een normale dakkapel dan zijn nokverhogende dakkapellen een prima alternatief. Ook bij dit type dakkapel ben je verplicht om een vergunning aan te vragen. Belangrijk om te weten is dat het aanvragen van een vergunning in dit geval langer kan duren dan een gewone dakkapel.

Samenvattend
Wil je goedkoop en snel een dakkapel laten plaatsen? Kies dan voor een platdak dakkapel. Indien je een sierlijke dakkapel zoekt, kies je voor een sleepdakkapel dat iets meer kosten met zich meebrengt dan een dakkapel met platdak. Heb je niet genoeg ruimte voor een dakkapel, dan kies je voor een nokverhogende dakkapel. Tot slot is het verstandig om meerdere dakkapel leveranciers te vergelijken. Dit kun je doen door dakkapel offertes met elkaar te vergelijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here