Bescherm je matras optimaal

0
11
blog placeholder

Transpireren tijdens de nachtrust
Het is volkomen normaal dat we als mens zweten. Als we gaan slapen daalt de lichaamstemperatuur iets wat gepaard gaat met extra transpiratie. Het blijkt dat een mens een halve tot wel één liter aan vocht verliest per nacht. Dit vocht verdampt deels, maar dringt ook door tot diep in de matras. Hierdoor kunnen bacteriën en schimmels zich gemakkelijk nestelen, waardoor ze zorgen voor een ongezond slaapklimaat. Vandaar dat het belangrijk is een matrasbeschermer te gebruiken.

Molton
Een molton is de meest gebruikelijke matrasbeschermer. Moltons zijn gemaakt van opgeruwde katoen. Opgeruwde katoen heeft unieke eigenschappen betreffende sterkte, duurzaamheid en absorptie, waardoor het een uitermate geschikt materiaal voor moltons is. Een molton gaat direct om het matras ter bescherming om het lichaamsvocht dat u tijdens uw slaap verliest op te vangen. Een molton kunt u bovendien gemakkelijk uitwassen.

Matrasbeschermer waterdicht
Een waterdichte matrasbeschermer is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die last hebben van bedplassen. Van alle 6 jarigen kinderen zijn er ongeveer 2 op de tien die in bed plassen. Bij 10 jarigen is dat 1 op 20 kinderen die in bed plassen. En bij 15 jarigen is het toch nog 1 op de 50.

Ook bij volwassenen komt bedplassen veel voor. 1 op de 100 volwassenen kampt namelijk met dit probleem. Het vervelende is dat het beddengoed natuurlijk wel uit te wassen is maar de urine ook het matras in trekt. Dit zal naar verloop van tijd wel drogen maar de vieze lucht en de vlekken krijgt men niet zo gemakkelijk weg. Zeker niet wanneer zo’n ongelukje geregeld gebeurt. Een waterdichte matrasbeschermer biedt uitkomst in deze situatie.

Anti allergie matrashoes
Naast de eerder genoemde molton en waterdichte matrasbeschermer zijn er ook nog anti allergie matrashoezen. Een matrashoes heeft een zeer fijne structuur waardoor er geen huisstofmijt in het matras kan komen. Deze hoes is bovendien wasbaar tot 95 graden maar is niet waterdicht. De hoes is voorzien van een rits en gaat om de totale matras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here