Probiotica, voor een ieder goed

0
10
blog placeholder

De volgende voordelen heeft probioticum voor de mens:
–          Darmflora: herstel van het evenwicht
–          Beter immuunsysteem
–          Verlichting bij verschillende chronische ziekten
–          Positief effect op diarree
–          Postief effect op infecties aan de urinewegen
Meestal zijn het de melkzuurbacteriën (LAB) en bifidobacteriën die gebruikt worden voor wat betreft het gezondheidsbevorderende effect. Ook gisten en bacillen zijn verdienstelijk.

Hoe werkt het
Elk mens bevat zowel slechte als gunstige bacteriën. Het is vanzelfsprekend dat wanneer je teveel slechte bacteriën hebt je ziek kunt worden. Probiotica zijn positieve bacteriën.
Wetenschappelijk bewijs heeft aangetoond dat je opknapt van een kwaal door inname van probiotica en dat het evens preventief werkt.

De positieve bacteriën houden de slechte bacteriën in bedwang.
Naar schatting leven er zo’n honderd biljoen micro-organismen in elke normale gezonde darm. Deze micro-organismen maken ons in het algemeen niet ziek. De meeste daarvan zijn nuttig. Als men probiotica inneemt komen deze gunstige bacteriën in onze darmen. Deze micro-organismen houden de schadelijke micro-organismen in bedwang. Hierdoor dragen zij bij aan een betere spijsvertering en de opname van voedingsstoffen in ons lichaam waardoor het immuunsysteem verbeterd wordt.

Darmflora
Het is voor de hand liggend dat wanneer we gezond voedsel innemen dat dit zorgt voor een gezonde darmflora. Het is van belang om de darmflora te herstellen op het moment dat het niet in evenwicht is.  Onze algehele gezondheid is hier namelijk van afhankelijk.

Probiotica nadelen
Het word zeer aanbevolen en is volstrekt veilig, volgend de World Health Organization. Nochtans heeft probiotica niet altijd een positief effect op de mens.

Uit onderzoek bij kinderen kwam namelijk naar voren dat de kinderen die probiotica in hadden genomen een grotere kans hebben om een allergie te ontwikkelen dan diegene die het niet innamen.
Daarnaast moeten mensen die erg ziek zijn oppassen met probiotica.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here