Mindfulness

0
8
blog placeholder

Mindfulness betekent bewust bezig zijn met wat je bezig houd en de patronen van stress herkennen. Dit zorgt ervoor dat je vrolijker in het leven komt te staan. Daarnaast kun je meer aan en geniet je meer van het leven. Mindfulness word in vele facetten gebruikt, ook door bedrijven om de werknemers bewust bezig te laten zijn.

Boeddhisme ligt ten grondslag bij vele mindfulness informatie die beschikbaar is. Het is een meditatievorm die bewust leven aanmoedigt en stimuleert. Leren omgaan met je emoties van dat moment, daar gaat het om. Hier in het nu blijven is belangrijk. Je krijg kennis over wat er speelt en leert om geen vooroordelen te hebben en het moment te accepteren. Piekeren is verleden tijd. Ook leer je bewust bezig te zijn met je houding; de schouders die omhoog gehaald worden tijdens het computeren. Dat is iets wat vaak onbewust erin sluipt enzevoort.

Voordelen van mindfulness

Wetenschappelijk is aangetoond dat er positieve uitwerking is op de welzijn van de wens. Hierbij een aantal hiervan:

  • Verhoging concentratie
  • Minder lusteloosheid en vage lichamelijke klachten.
  • Betere en en meer kwalitatieve slaap.
  • Betere gemoedstoestand
  • Kwaliteit van je leven verhoogd
  • Meer rust in je leven

Mindfulness trainen

Het grote voordeel is dat je het overal kunt toepassen, je hebt namelijk alleen jezelf nodig.  Veel herhaling is nodig.

Mindfulness oefeningen

Mindfulness oefeningen zijn makkelijk te leren en toe te passen. De oefeningen zijn voor iedereen te volgen, ook als je met beperkingen zit zijn er volop mogelijkheden. Als je er eenmaal bekend mee bent zal je versteld zijn van de simpliciteit maar met de grote invloed op je gemoedstand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here