Katoenen luier of wegwerp luier?

0
35
blog placeholder

Wegwerp luiers

Vanwege de diverse verschillende lagen en uitermate goede absorberende vermogen zullen wegwerpluiers niet gauw lekken. Ze zijn bovendien gemakkelijk te gebruiken omdat je ze makkelijk na gebruik kunt weggooien. Ook voelt een wegwerp luiers droger aan voor uw kleine kindje.Nadelen van deze luiers niet goed voor het milieu zijn, ze zijn niet afbreekbaar dus zullen ze volledig gerecycled moeten worden, waarbij alle verschillende soorten plastic gescheiden worden. Daarnaast heeft een wegwerp luier een hoge aanschafwaarde ten opzichte van een uitwasbare luier. Hiervoor zijn websites die elke luier aanbieding vergelijken voor bedacht.
Deze luiers zijn met een speciale plakstrip makkelijk dicht te plakken zodat u geen moeilijke dingen hoeft te doen om deze om te doen en dicht te plakken na gebruik. Op dit moment zijn er ook luiers verkrijgbaar met urine indicator, deze geeft aan of de luier “vol” is d.m.v. het verkleuren van een speciale strip. Deze luiers zijn ook te krijgen met een geurtje erin, dit geeft een frisse geur om de lucht van uitwerpselen te verbloemen.

Katoenen luiers

Katoenen luiers zijn zoals de naam als zegt gemaakt van katoen. Deze kunnen van veel verschillende soorten grondstoffen gemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld baboe en wol. Deze luiers hebben net zoals een wegwerp luier een speciale absorberende laag die het vocht opneemt. Maar het absolute voordeel is dat je niet nieuwe luiers hoeft aan te schaffen en dat het beter voor het milieu is.
Nadelen van deze luier zijn dat er veel zeep en water aan het reinigen van deze luier te pas komt. Voordat de luier helemaal schoon is moet er op hoge temperatuur ( minimaal 40+ graden) gewassen worden om alle bacteriën te verwijderen. Daarnaast is het natuurlijk geen frisse bezigheid, maar daar is tegenwoordig ook een alternatief voor, je kan namelijk deze luiers door een speciale was bedrijf laten schoonmaken. Deze halen ze op en leveren ze weer schoon bij jou af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here