Je haar verzorgen met rozemarijn

0
12

De laatste tijd hoor je meer en meer goede dingen over het gebruik van rozemarijn als wondermiddel voor het haar. Het zou namelijk een belangrijk hulpmiddel zijn om je haar te laten groeien. Het wordt veel gebruikt in allerlei eigen mengsels. Het kan bijvoorbeeld in water of in olie worden gebruikt. Het is alleen wel de vraag waar het nu precies wel en niet bij helpt. Op die manier kan je namelijk zelf bepalen of het voor jou ook voordelen te bieden heeft. Kijk met ons mee naar de volgende zaken als het om haargroei gaat.

Haar sneller laten groeien

Een belangrijke reden waarom rozemarijn in een mengsel met olie zo aantrekkelijk is, is dat het kan stimuleren in de groei van haar. Dat komt doordat het de doorbloeding stimuleert. Ook is bekend dat rozemarijn ontstekingsremmend werkt. Daardoor kunnen je haarzakjes beter gaan werken en kan je haar beter groeien. Wanneer je eigenlijk vindt dat jouw haar iets te kort geknipt is door de kapper, dan kan je dus door dit middeltje te gebruiken zorgen dat de fout sneller wordt rechtgezet. Dit is voor velen de belangrijkste reden om het middel te gebruiken.

Het voorkomen van haaruitval

Het is ook belangrijk om te weten dat je met het middel kan zorgen dat haar minder snel uitvalt. Dit is uit wetenschappelijk onderzoek in 2015 naar voren gekomen. In dat onderzoek werd het gebruik van rozemarijn vergeleken met een erkend middel tegen haaruitval. Het resultaat was dat beide groepen na 6 maanden een goede toename van nieuw haar lieten zien. Daaruit konden de onderzoekers afleiden dat rozemarijn dus net zo goed werkt. Ook dat kan je dus helpen om een vollere coupe met mooi haar te laten krijgen.

Behoud je kleur

Een opvallend kenmerk van rozemarijn als je het gebruikt in je haar, is dat je je kleur kan behouden. Het gaat namelijk grijs haar tegen. Het is echter wel belangrijk om daarbij te vertellen dat het niet zo goed onderzocht is als de hiervoor genoemde voordelen. Of het dus ook echt helpt, is maar de vraag. Wel is het zo dat er stoffen in zitten waarvan bekend is dat het de verouderingsprocessen kan tegengaan. Op die manier is het wel lekker om je haar dus gewoon in je originele kleur te behouden. Dit werkt misschien ook wel beter dan verven. Dat is natuurlijk ook van belang.

De algehele gezondheid bewaken

Met rozemarijn kan je ook de algehele gezondheid van je haar bewaken. Zo kan je het bijvoorbeeld beschermen tegen vet haar. Dit komt doordat rozemarijn ontsmettend werkt. Het is wel belangrijk dat je het daarna ook goed moet uitwassen, anders werkt het averechts. Ook kan je een mengsel met rozemarijn gebruiken wanneer je te maken hebt met roos, jeuk of schilfers. Het is misschien zelfs wel zo dat je hier meer aan hebt dan aan bijvoorbeeld een antiroosshampoo. Alleen al om die reden is het de moeite waard. Zo houd je je haar gezond en hoef je niet bang te zijn voor allerlei soorten klachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here