Diabetes en Erectiestoornis

blog placeholder

Soms hebben mannen wel eens problemen met hun erectie. Het lukt ze niet om een erectie te krijgen of de stijfheid neemt te snel af. Dit kan eenmalig zijn, maar ook vaker voorkomen. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn: lichamelijk of geestelijke vermoeidheid, te veel alcohol of bijvoorbeeld relatieproblemen. Toch spreekt men dan nog niet van een erectiestoornis. Pas als de problemen voor een lange periode aanhouden, is er sprake van een erectiestoornis. Dit heeft vaak een grote impact op de kwaliteit van het leven van de man, maar treft ook zijn partner. Het is dus belangrijk om te weten waar dit ongemak vandaan komt. Een erectiestoornis kan behalve geestelijke oorzaken ook komen door lichamelijke oorzaken, zoals door Diabetes Mellitus.

Diabetes vaak de oorzaak 
Diabetes, ofwel suikerziekte veroorzaakt vaak erectieproblemen. Cijfers wijzen uit dat ongeveer 30 procent van de erectiestoornissen wordt veroorzaakt door diabetes. Dit komt omdat de suikerziekte een slechte invloed heeft op de werking van de zenuwbanen en bloedvaten. Ook de wisselende bloedglucosewaarden spelen hierbij een belangrijke rol. Niet alleen de medische oorzaken zijn vaak de oorzaak, ook hier spelen er factoren op het geestelijke vlak mee. Bijvoorbeeld de aanpassingsproblemen rondom de diabetes, de eventuele schaamte over het insulinepompje of de angst voor het krijgen van een hypo tijdens de seks kunnen een negatieve invloed hebben. Bijna de helft van alle mannen met diabetes krijgt met een erectiestoornis te maken.

Oplossingen voor de erectiestoornis
Belangrijk is dat u in het geval van een erectiestoornis dit bespreekbaar maakt. Met u partner, maar ook eventueel met een arts. Er zijn namelijk een aantal oplossingen voor dit probleem die uw leven weer een stuk aangenamer kunnen maken. Er kunnen bijvoorbeeld bloedvat verwijdende injecties worden gegeven of men kan de zogenaamde ‘erectiepil’ gaan gebruiken. Erectiestoornissen die veroorzaakt worden door diabetes hoeven dus niet het einde van uw seksleven te betekenen. Neem eens een kijkje bij de mogelijkheden of laat u informeren over de oplossingen die er voor uw erectieproblemen zijn. Voor meer informatie over mannenkwalen of impotentie kunt u kijken op http://impotentie.weebly.com/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here