De medische effecten van het ontbreken van lensvloeistof

0
62
lenzen vrouw

Schoonmaken

Lensvloeistof heeft niet alleen als doel bacteriën, maar ook als doel diverse agressieve substanties uit het oog te neutraliseren. Het oog maakt onder andere eiwitten en vocht aan wat de coating van de meeste lenzen aan gaat tasten wanneer ze niet regelmatig worden gereinigd. Een beschadigde lens wordt wazig en kan in het ernstigste geval zelfs breken in het oog, met soms letsel tot gevolg. Wanneer mogelijk moet dit ten alle tijden worden voorkomen. Niemand zit te wachten op een bezoek aan het oogziekenhuis.

Bevochtiging door lensvloeistof

Naast reiniging is ook bevochtiging een belangrijk aspect. Het oog wordt met lenzen erin veel minder makkelijk bevochtigd door traanvocht. Een vloeistof van een goedmerk kan dit allemaal vooromen. Hoe vochtiger het oog, hoe minder irritatie de drager ervaart. Wanneer er toch enige mate van roodheid optreed kan de cliënt het beste contact opnemen met de opticien om met zijn expertise een plan van aanpak op te stellen.

Opslag

Wanneer je de lenzen ‘s nachts uitdoet kun je ze ook het beste in de lensvloeistof leggen. Dit zorgt ervoor dat de lenzen niet uitdrogen en eventuele bacteriën worden gedood. Wanneer dit niet gebeurt kan de lens vervormen. Een vervormde lens zorgt helaas ook voor een vervaging in het beeld waardoor het dragen van de lenzen hierbij zijn doel compleet mist. Het advies is om de lenzenvloeistof naast uw bed te zetten om zo niet te vergeten dat de lezen nog bevochtigd moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here