1 kilo per week afvallen

0
5
blog placeholder

1. blijf eten

Een valkuil bij het afvallen is te weinig te eten. Wanneer u maaltijden overslaat of uw lichaam uithongert zal het in een soort ‘beschermmodus’ gaan staan. Uw lichaam krijgt onvoldoende voedingsstoffen en zal daardoor alles wat wel binnenkomt vasthouden en zeker niet graag verbranden. Wilt u 3 kilo afvallen in 1 week: eet dan gematigde porties, maar eet ze wel 5x per dag. 

2. drink voldoende water

Het is een tip die altijd gegeven wordt en deze keer weer. Water is zuiverend voor het lichaam, dorstlessend, geeft een vol gevoel en is altijd gezond. 1,5 liter water per dag is prima. Vind u de smaak niet erg lekker, probeer het dan eens met een schijfje limoen. 

3. beweeg

Calorieën verbranden is even makkelijk als minder eten. Bovendien zorgt het voor een fit gevoel en zal uw algehele gezondheid verbeteren. Zorg voor een goede mix tussen cardio en krachttraining. Spieren verbruiken ook in rust (dus wanneer u op werk zit) calorieën. U zult dus in de periode dat u niets doet automatisch meer verbranden. Weet u niet zo goed wat voor uw lichaam de beste oefeningen zijn? Probeer dan een personal trainer of bezoek een fysiotherapeut voor begeleid. De sportschool niet in de buurt? Met fietsen, hardlopen en een set dumbells komt u een heel eind. 

4. trakteer uzelf op iets leuks

U bent aan het afvallen en dat is iets om trots op te zijn. Trakteer uzelf op een dagje sauna, met name als u sport is dat erg fijn voor uw lichaam. Ook een massage om de bloedsomloop te verbeteren is een goed idee! Wilt u het helemaal goed aanpakken, probeer dan een wellness dag met een body-wrap en detox drankjes. Stel doelen voor uzelf; deze maand wil ik 3 kilo afvallen en als dat gelukt is ga ik met mijn gezin naar een pretpark. Motivatie is essentieel om af te vallen, dus beloon uzelf met leuke uitjes!

5. meet het resultaat

Meet uw resultaat niet alleen door op de weegschaal te staan, maar houdt ook bij wat u in centimeters bent verloren. Houdt dit bij in een dagboek en zie hoeveel u per week slanker bent geworden. 

6. wat extra pit

Een handige manier om extra af te vallen is door wat extra peper aan de maaltijd toe te voegen. Tot een uur na de maaltijd is de spijsvertering 30% hoger en u hoeft er niets voor te doen! Er zijn ook diverse voedingssupplementen die de spijsvertering stimuleren zoals carbuloss. Dit kan net dat extra steuntje in de rug betekenen bij het bereiken van uw streefgewicht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here