Zorgpremie duurder en zorgtoeslag omhoog – Zorgverzekering 2019

zorgverzekering

Zorgtoeslag 2019 ook omhoog

Ieder jaar berekent de Belastingdienst de hoogte van zorgtoeslag opnieuw. Omdat de premie omhoog gaat t.o.v. 2018 gaat de zorgtoeslag ook omhoog. Voor de lage inkomens komt er € 100,- per jaar bij! Dit is te zien in het uitgebreide artikel: https://www.goedkopezorgverzekering2019.nl/zorgtoeslag/.
Je zorgverzekering vergelijken kan hier ook.

Je kunt de zorgtoeslag aanvragen door met je DigiD in te loggen. Na het doorgeven van je inkomen, of het verzamelinkomen als er een toeslagpartner is, kan je er voor kiezen om de zorgtoeslag hierop aan te laten passen. Door middel van een voorschot ontvang je dan iedere maand zorgtoeslag. De hoogte van de zorgtoeslag staat helemaal los van de door jou gekozen zorgverzekering. Het maakt dus niet uit of je de goedkoopste zorgverzekering 2019 met € 885,- eigen risico hebt afgesloten, of een dure restitutiepolis met diverse aanvullende verzekeringen. De zorgtoeslag wordt enkel berekend op je inkomen.

Aandachtspunten nieuwe zorgverzekering

  • Hoger eigen risico is korting op je zorgverzekering
  • Zorgtoeslag aanvragen kan met een maandelijks voorschot, is je inkomen hoger dan betaal je achteraf terug
  • Ga goed vergelijken, er zijn namelijk 42 verschillende zorgverzekeraars
  • Je mag aanvullende verzekeringen elders afsluiten, niet gebonden aan de basisverzekering

Beste zorgverzekering

Kijk uit dat je niet bij de eerste de beste zorgverzekeraar een verzekering afsluit. Het loont om de beste zorgverzekering zorgvuldig te zoeken. 

Kiezen voor hoger eigen risico

Zoals in een eerder artikel geschreven: Mensen vermeiden zorg door eigen risico. Door het hoogste eigen risico te nemen krijg je een flinke korting op je zorgpremie. Heb je het financieel niet zo makkelijk, dan is het aantrekkelijk om een goedkope zorgverzekering te nemen. Als je nauwelijks zorgkosten hebt, welke van invloed zijn op het eigen risico, dan bespaar je hiermee veel geld.
Maar let op: kom je één maal in de molen van onderzoeken dan kun je veel eigen risico gaan betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here