Zitten Facebook aandelen weer in de lift?

0
10
blog placeholder

Facebook heeft winst gemaakt

Wat begon als een mooi sprookje voor de aandeelhouders maar ontaarde in een heel boze droom lijkt nu dan toch echt een happy end te krijgen. Gisteren kondigde facebook aan dat het bedrijf winst heeft gemaakt en onmiddellijk steeg de koers van het aandeel Facebook.

Waar het bedrijf vorig jaar nog een verlies leed van enkele honderden miljoenen dollars heeft het nu ruim $333 miljoen winst gemaakt. Bij opening van de beurs stegen de aandelen direct met ruim 25 procent. (25.6% exact)

Het aandeel nadert met de waarde van €33.30 per stuk de waarde die het had bij uitgifte vorig jaar April (toen €38) en het zou wel eens zo kunnen zijn dat met de groei van de winst de aandeelhouders eindelijk kunnen rekenen op winst.  (Meer lezen over FB aandelen kopen)

Winst uit video advertenties

Waar het business model van het bedrijf van oprichter Mark Zuckerberg zich aanvankelijk niet leek te lenen om winst te maken is het dan toch gelukt, maar hoe?! De slogan van Facebook is tenslotte; \”Het is gratis en zal dat altijd blijven!\”.

Het geheim zit hem in video-ads voor mobieltjes!

Met meer dan 800 miljoen gebruikers waarvan een groot deel dagelijks op zijn of haar mobiel via FB communiceert is de social media gigant zich gaan specialiseren in korte advertentie filmpjes. En dit lijkt vooralsnog een goede keuze geweest.

Meer dan 20 miljard minuten hebben de gebruikers in totaal in Juni doorgebracht op het platform. En volgens analisten is het einde nog lang niet in zicht.  Alleen al in de maanden April tot en met Juni heeft het bedrijf voor $655,6 miljoen aan omzet gegenereerd uit de mobiele applicatie. Dat is een groei van 11% ten opzichte van het vorige jaar in dezelfde periode.

Aandeelhouders zitten er wellicht warmpjes bij in de toekomst

Als de trend zich zo voort blijft zetten (en alle signalen wijzen uit dat dit zo is) dan zullen de initiele investeerders reikhalzend uit hebebn zitten kijken naar het goede nieuws. Na een jaar lijkt het er toch op dat de investering zich eindelijk terug gaat betalen en dat de aandelen weer verhandelbaar worden.

Zitten ze er deze winter wellicht toch nog warmpjes bij!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here