Wat is de zorgtoeslag 2014?

0
10
blog placeholder

De zorgtoeslag is een maandelijkse bijdrage in uw zorgkosten. De zorgtoeslag 2014 is anders dan de zorgtoeslag in 2012 en 2014. In 2014 vindt namelijk een vermogenstoets plaats.  Wie te veel vermogen heeft volgens de toets, krijgt in 2014 geen zorgtoeslag. Deze vermogenstoets kennen we ook bij de huurtoeslag in 2012 en huurtoeslag 2013.

De zorg wordt zo steeds duurder door minder zorgtoeslag, een kleinere basisverzekering en een hoger verplicht eigen risico in 2014. U heeft er veel over gehoord in de media, de zorgtoeslag van 2014 is inmiddels een veelbesproken onderwerp onder hardwerkend Nederland.

Het is niet alleen de bevolking welke minimale inkomsten heeft die aanspraak kan maken op de zorgtoeslag. Sterker nog steeds meer middenstanders en gezinnen waarvan beide partners werkzaam zijn kunnen hier ook aanspraak op maken. De reden voor het invoeren van een vermogenstoets voor de zorgtoeslag 2014, heeft te maken met het feit dat inkomensondersteuning, zoals zorgtoeslag en het kindgebonden budget uitsluitend bestemd is voor mensen die het daadwerkelijk nodig hebben.

Mensen met voldoende vermogen, oftewel voldoende spaargeld, komen niet in aanmerking voor inkomensondersteuning. Als uw situatie wijzigt, moet u in sommige gevallen uw zorgtoeslag laten aanpassen. Zo voorkomt u dat u te weinig toeslag krijgt of dat u later moet terugbetalen.

De volgende veranderingen moet u voor de zorgtoeslag doorgeven aan de Belastingdienst:
u gaat samenwonen of trouwen;
u en uw partner gaan uit elkaar;
uw inkomen of dat van uw toeslagpartner verandert;
u gaat in het buitenland wonen of werken;
u wilt uw zorgtoeslag op een andere rekening laten overmaken;
u wilt de zorgtoeslag stopzetten.

De bedragen voor de zorgtoeslag 2013 zijn:
Zorgtoeslag alleenstaanden:
Maximum zorgtoeslag: € 1060. Geldig tot een maximaal inkomen van: € 30.939.
Zorgtoeslag tweepersoonshuishoudens:
Maximum zorgtoeslag € 2062. Geldig tot een maximaal inkomen van: € 42.438.
Geen zorgtoeslag voor mensen met vermogen:
Maximum vermogen voor een alleenstaande: €101.139
Maximum vermogen voor partners: €122.278

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here