Nieuw kennisplatform voor bewindvoerders en mentoren van start

0
12
blog placeholder

Jaarlijks worden meer dan 40.000 personen als bewindvoerder, curator of mentor door de rechter benoemd. Het betreft hier vooral familieleden die een aantal zorgtaken voor de wilonbekwame uitvoeren. Dit zijn taken als formulieren invullen en rekeningen betalen. Door de toenemende regelgeving wordt het steeds lastiger om deze zorgtaak goed uit te voeren. Vooral familieleden en vrijwilligers die deze taak op zich hebben genomen blijken moeite te hebben om goede informatie te vinden over de moeilijke taak die ze moeten uitvoeren en hoe ze praktische problemen kunnen oplossen.  De branchevereniging voor professionele bewindvoerders en inkomensbeheerder PBI en de stichting Mentorschap Netwerk Nederland hebben hiervoor een nieuw kennisplatform over bewindvoering, en mentorschap in de vorm van een website “goedvertegenwoordigd.nl”  gelanceerd.
Het kennisplatform heeft tot doel om steun en informatie te bieden voor degenen die optreden als bewindvoerder, curator of mentor. Het kennisplatform heeft tot doel het kennisniveau van bewindvoerders , curatoren en mentoren te verbeteren, zodat zij hiermee op hun beurt de cliënten beter kunnen helpen.
De website geeft relevante informatie over zaken als:

  • welke bevoegdheden en taken heb je als bewindvoerder of mentor
  • bewindvoering aanvragen
  • het vinden van een goede professionele bewindvoering in Arnhem of Nijmegen
  • de relatie met de cliënt en de positie ten opzichte van de zorginstelling
  • het formuleren in samenwerking met de cliënt de doelen van de bewindvoerder of mentor .

Een site die informatie en steun kan bieden waarnaar mensen op zoek zijn als betrokkene en als curator, bewindvoerder en mentor. Het kennisplatform heeft een goede structuur en geeft informatie over allerlei praktische zaken in gewone mensentaal. De website is gemaakt onder verantwoordelijkheid van de Landelijke Vereniging Mentorschap Netwerk Nederland (MNN) en de Branchevereniging van Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders (BPBI) en met financiële steun van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het VSB fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here