Hoe gemakkelijk geld te besparen in het dagelijks leven

0
101

Zonder dat mensen zich er bewust van zijn, geven ze veel meer geld uit dan eigenlijk de bedoeling was. Kleine kosten, waar je je in eerste instantie geen zorgen over maakt, kunnen in de loop der tijd echter hoog oplopen. Er zijn manieren waarop je elke dag geld kunt besparen. Deze manieren hoeven niet moeilijk te zijn, en vaak hoef je er geen nieuwe apparatuur of andere zaken voor aan te schaffen. Het begint vaak al bij de planning van je dag en activiteiten. Met onderstaande tips moet het lukken!

Besparen op je boodschappen

Veel mensen doen na hun werk nog even snel een boodschap voor het avondeten. Hierdoor is de kans dat je een impulsaankoop doet zeer groot. Ten eerste heb je na het werk waarschijnlijk trek gekregen en zien die koekjes en andere lekkernijen in de winkel er opeens wel heel verleidelijk uit. Vermijd deze impulsaankopen door wekelijkse, in plaats van dagelijkse, boodschappen te doen. Maak van tevoren een lijstje en kijk daarbij goed wat je al in huis hebt en wat je kunt gebruiken voor de maaltijden. Zo koop je geen producten die je al hebt liggen.

Wees zuinig met energie

Je kunt veel geld besparen op de maandelijkse energiekosten. Veel huishoudens hebben al slimme thermostaten, wat de kosten flink kan verlagen. Hiermee heb je beter overzicht over wat je verbruikt en kun je gemakkelijker de energiezaken in huis regelen. Maar ook door zelf slim in de inrichting van je huis te zijn, kun je op de kosten besparen. Vermijd gordijnen voor de radiatoren. Deze zullen de warmte tussen de gordijnen en de ruiten vasthouden, waardoor er veel warmte verloren gaat. En natuurlijk kun je ook een trui aantrekken, in plaats van de verwarming hoger te zetten.

Onderweg geld besparen

Ben jij iemand die ’s ochtends geen tijd heeft om een lunch voor op het werk voor te bereiden? Dit kan ervoor zorgen dat de dagelijkse kosten, wat betreft de lunch, flink oplopen. Vaak zijn de producten in to-go winkels op stations en langs de weg vele malen duurder dan de normale supermarkt. Sta eerder op om je lunch voor te bereiden, of maak de lunch de avond van tevoren en bewaar het in de koelkast. Ligt je werkplek op fietsafstand? Laat de auto dan staan en neem de fiets. Dat bespaart flink op de benzinekosten!

Bespaar jaarlijks op je zorgverzekering

Er zijn manieren om jaarlijks te kunnen besparen op je zorgverzekering. Zorgverzekeraars hebben elk jaar weer andere aanbiedingen of kortingen om zo nieuwe klanten te trekken. Vergelijk dus voor het einde van het jaar zorgverzekeringen met elkaar en stap over naar de, voor jou, voordeligste zorgverzekeraar. Verdiep je in de verschillende soorten verzekeringen en verzeker geen onnodige zaken. Aanvullende verzekeringen zijn een fijne zekerheid, maar kosten ook geld als je ze niet gebruikt. Ook kun je besparen door je eigen risico te verhogen. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandelijkse zorgpremie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here