Geld lenen met een tijdelijk dienstverband

geld lenen tijdelijk dienstverband

Wil je een eigen huis kopen? Of staat er binnenkort een andere grote uitgave op de rol waar je het geld niet voor hebt? Dan overweeg je mogelijk om geld te lenen. Vandaag de dag heb je talloze opties om een lening af te sluiten. Vroeger richtten veel mensen zich tot hun bank, maar tegenwoordig kiest menigeen er ook voor om een lening af te sluiten via het internet. Hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren. Jouw salaris speelt vaak een belangrijke rol. Heb je een vast contract met een redelijk salaris? Dan is het vaak niet lastig om een lening te krijgen. Maar hoe zit dit eigenlijk met een tijdelijk dienstverband? Wij geven je hieronder tekst en uitleg over het lenen van geld met een tijdelijk contract.

Lening met tijdelijk dienstverband wel degelijk mogelijk

Vroeger was het geen beginnen aan om bij een kredietverstrekker aan te kloppen wanneer je een tijdelijk dienstverband had. Kredietverstrekkers leenden toen namelijk alleen maar geld uit aan mensen met een vast contract. Gelukkig is deze situatie de afgelopen jaren veranderd. Waarom hier verandering in is gekomen? Omdat kredietverstrekkers ook in de gaten hebben dat er steeds minder bedrijven zijn die vaste contracten uitdelen. Er wordt vaak eerst gewerkt met jaarcontracten en we zien steeds vaker dat er freelancers ingeschakeld worden. Dit is de voornaamste reden dat het nu wel mogelijk is om geld te lenen met een tijdelijk dienstverband.

Minder geld lenen met een tijdelijk dienstverband

Heb je een vast contract en klop je aan bij een kredietverstrekker? Dan is het vaak geen probleem om een lening te krijgen. De kredietverstrekker weet in dat geval namelijk zeker dat je voor langere tijd minimaal hetzelfde verdient. In het geval van een tijdelijk dienstverband is dit nog maar de vraag. Indien je een contract van een jaar hebt, kan jouw werkgever aan het einde van het contract besluiten de samenwerking niet te verlengen. In dat geval valt jouw inkomen weg en wordt het lastiger om de lening af te betalen. Je kunt weliswaar geld lenen met een tijdelijk dienstverband, maar kredietverstrekkers zijn vaak wel een stuk voorzichtiger. Om te bepalen hoeveel je kunt lenen, wordt dan ook nooit jouw volledige inkomen meegenomen. De meeste kredietverstrekkers gebruiken om en nabij de 70 procent van het inkomen van iemand met een tijdelijk dienstverband.

Vergelijk verschillende partijen met elkaar

Je kunt tegenwoordig een lening afsluiten via het internet. Wil je dit ook? Dan ga je natuurlijk niet direct met de eerste de beste kredietverstrekker in zee. Waarom niet? Omdat de voorwaarden voor iemand met een tijdelijk dienstverband bij een andere partij misschien wel een stuk gunstiger zijn. Zo kun je elders mogelijk wel meer geld lenen, terwijl je meer tijd hebt om het terug te betalen. Neem daarom altijd de tijd voor het vinden van een geschikte lening. Maak altijd een vergelijking. Denk nu niet direct dat je hier veel tijd aan kwijt bent. Dit was vroeger misschien het geval, maar dit gaat nu zeker niet meer op. Via het internet kun je nu namelijk verschillende kredietverstrekkers makkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zo zie je direct waar je met een tijdelijk dienstverband de beste lening af kunt sluiten.

Lees ook: voordelig geld lenen met een lage rente?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here