Energie vergelijken

0
65
blog placeholder

Wat heeft u momenteel?

Het is handig om uw laatste jaarrekening er even bij te nemen. Hoeveel verbruikt u en hoeveel kost het? Denk er ook aan dat energie vergelijken niet alleen om de prijs gaat. Bent u bijvoorbeeld tevreden met de service en de voorwaarden? Energieleveranciers bieden in principe allemaal dezelfde stroom aan. Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken waar u waarde en aan hecht en welke opties geen prioriteiten hebben.

  • Milieu: groene stroom en/of groen gas?

  • Meter: Heeft u een dubbele meter of laat u die in de toekomst installeren? In dat geval komt een aanbieder die twee verschillende tarieven hanteert in aanmerking

  • Contractvorm: wilt u liever zeker zijn van vaste tarieven, of controleert u liever regelmatig of u voordeliger uit kunt zijn?

 

Vergelijk tarieven

Op het internet kunt u tegenwoordig gemakkelijk en snel energie vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld bij een vergelijkingssite zoals Easyswitch.nl. Na het invoeren van uw postcode, uw type meter en uw energieverbruik (gas / elektriciteit ) kunt u aan de slag met de verschillende tarieven voor dezelfde hoeveelheid stroom en gas.

Stap over

Op het moment dat u een aanbod hebt heeft gevonden dat u niet kunt weerstaan, dan bent u klaar om over te stappen naar uw nieuwe energieleverancier. Let op, lees wel altijd even de kleine lettertjes voordat uw definitieve keuze doet. Daarnaast is het ook belangrijk om even te checken of u geen boete moet betalen wanneer u vroegtijdig overstapt. Dit laatste wordt in sommige gevallen betaalt door de nieuwe energieleverancier.

Tips

  • Lees de kleine lettertjes
  • Bekijk uw huidige contract kieskeurig
  • Gebruik een vergelijkingssite i.p.v zelf elke energieleverancier af te gaan

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here