Een autoverzekering vergelijken en afsluiten

0
4
blog placeholder

Wat heeft u momenteel?

Het is een goed idee om uw huidige autoverzekering eens nauwkeurig te bekijken. Bent u eigenlijk wel tevreden met de premie en service die uw verzekeraar hanteert? Wanneer u een nieuwe autoverzekering zou willen afsluiten, kunt u naast de basisverzekering ook voor extra opties kiezen. Een volledige cascoverzekering is bijvoorbeeld aan te raden wanneer uw auto minder dan drie jaar oud is. Dit komt omdat eventuele schade door eigen schuld in dat geval gedekt zal worden. Met oudere auto’s bent u ongetwijfeld beter af met alleen de verplichte WA-verzekering. Stel dat uw auto tussen de 3 jaar en 8 jaar oud is, dan kunt u het beste een beperkte cascoverzekering nemen. In dit geval zullen namelijk specifieke gevallen wel worden gedekt.

Vergelijk autoverzekeringen op het internet

Op het internet kunt u tegenwoordig heel eenvoudig zelf verzekeraars vergelijken. U vult letterlijk een paar gegevens op een vergelijkingssite in en daar zullen de meest recente tarieven uitrollen. Dat kan bijvoorbeeld op Autoverzekering vergelijken Overstappen.nl. Het is hierbij belangrijk om niet direct voor de goedkoopste te gaan, maar om ook goed naar de kleine lettertjes te kijken. Wat wordt er aangeboden en wat niet? Daarnaast is het aan te raden om even de tijd voor te nemen. Het gaat om een belangrijke kostenpost en u wilt wel goed verzekerd zijn.

Zet de autoverzekering op eigen naam

Het klinkt misschien aantrekkelijk om de auto op iemand anders naam te zetten. Waardoor u zou kunnen mee profiteren van de eerder opgebouwde schadevrije jaren of de korting voor het verzekeren van een tweede auto. Toch is dit niet een goed idee. Het is ten eerste verboden en u zou er ten tweede op een zwarte lijst door kunnen belanden. Waardoor verzekeren niet alleen moeilijker zou worden maar ook duurder. U kunt beter zelf u schadevrije jaren opbouwen. Dit kost misschien meer geld in het begin, maar dit zal in de toekomst geld juist weer geld gaan besparen. Daarnaast kunt u beter de verantwoordelijkheid zelf nemen, aangezien u de schadevrije jaren van de verzekerde negatief zou kunnen beïnvloeden.

Voorkom Dubbel betalen

Dubbel betalen is uiteraard zonde van uw geld, dus is het belangrijk dat u uw huidige verzekering tijdig opzegt. In sommige gevallen zal de nieuwe verzekeraar dit voor uw doen, maar ga hier niet altijd van uit. Wanneer dit niet het geval is of als u er onzeker over bent kunt u het beste een schriftelijke bevestiging van opzegging aanvragen.


Blijf vergelijken en onderhandelen

Het kan zijn dat een andere autoverzekeraar volgend jaar weer goedkoper is, daarom is het verstandig om jaarlijks even de tarieven te bekijken. Een beter aanbod bij de concurrent kunt u gebruiken om weer opnieuw te onderhandelen over uw huidige autoverzekering. Voor het laatste verzekeringsnieuws kunt u op verzekeringfeitjes.nl informatie opdoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here