De Bitcoinmarkt: waar kan ik online shoppen met bitcoins?

blog placeholder

De Bitcoin markt: waar kan ik online shoppen met bitcoins?

De bitcoin markt groeit. Wereldwijd zien we een flinke toename van bedrijven en instellingen waar je met Bitcoins kan afrekenen. Onlangs is in Florida de eerste Tesla met Bitcoins gekocht.  Studenten in Cyprus mogen collegegeld betalen in Bitcoins. Ebay overweegt om de Bitcoin te accepteren en ook in Nederland omarmen steeds meer diverse ondernemers de Bitcoin.  De eerste Bitcoin pinautomaten zijn een feit en het aantal wisselkantoren of verkooppunten waar je Bitcoins kan kopen groeit. Er zijn voldoende mogelijkheden om aan Bitcoins te kunnen komen.

Maar waar kan ik dan online shoppen met de Bitcoin en hoe werkt dat? Op Bitcoinseller.nl vind je eenvoudig een overzicht van online webshops en instellingen die de Bitcoin accepteren gerangschikt naar branches. Ook zie je in een oogopslag waar de winkel is gevestigd. Betaling is nog eenvoudiger dan het versturen van een mail. Met je bitcoin portemonnee op je telefoon of pc verstuur je het bedrag naar het adres van de verkopende partij.  Simpeler kan haast niet. De verkopende partij heeft binnen enkele minuten zijn geld en kan overgaan tot jouw bestelling.

Langzamerhand zien we een acceptatie ontstaan van deze nieuwe munteenheid. De populariteit groeit, ondanks de fluctuerende koers  die veel mensen nog onzeker maakt. Dat is logisch, de Bitcoin moet ‘zijn weg’  nog vinden en zal naarmate de acceptatie stijgt, steeds stabieler worden.  Wellicht is de Bitcoin nu alleen nog geschikt voor de ‘early adapters’ , maar zodra de Bitcoin zichzelf kan bewijzen als een duurzame munt, zal de menigte snel volgen.

Bitcoin is het betaalmiddel van de toekomst, zonder tussen komst van banken of andere financiële instellingen.
Betalingen gaan direct en zonder verdere kosten van de klant naar de verkopende partij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here