Alles over Green Choice en groene energie

0
20
blog placeholder

Hoe wordt de energie geproduceerd?

Volgens de groene energie informatie van Greenchoice zijn haar producten volledig duurzaam. De energie is dichtbij opgewekt uit natuurlijke bronnen als de zon, de wind, en biomassa. Wind en de zon worden als de schoonste bronnen voor het opwekken gezien. Een windmolen levert bijvoorbeeld genoeg stroom op voor maar liefst 2000 huishoudens. In januari 2012 was het aantal huishoudens in Nederland op 7,51 miljoen. Een leuk rekensommetje: 7,510.000 delen door 2000 is 3755. Dit houdt in dat als er 3755 windmolens in Nederlander zouden staan iedereen duurzame energie zou hebben. Eén windmolen kost ongeveer 2.5 miljoen euro. Een hele investering, maar een duurzame toekomst is het waard!

Levert mijn eigen energieleverancier groene stroom?

Veel energieleveranciers proberen steeds meer een duurzame richting op te gaan. Vooral omdat dit ook iets is waar de EU naar streeft. Nederland produceert zelf echter nog relatief weinig elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Waar komt stroom dan vandaan? Nederlandse energieleveranciers halen een gedeelte van hun stroom uit andere landen. Waardoor het helaas mogelijk is dat grijze stroom als groene wordt verkocht. Als elektriciteit eenmaal op het net zit, dan is het moeilijk om de bron te achterhalen. Stroom is nou eenmaal stroom en heeft uiteraard niet echt een kleur. Daarom zult u te weten moeten komen of uw energieleverancier ook duurzame energie in Nederland produceert. Dat levert zekerheid op!

Groene energie vergelijking

Wil jij weten welke duurzame energieleverancier het best bij jou past? Maak dan snel een groene energie vergelijking op een vergelijkingssite. Lees vooral de productpagina’s en ervaringen. Op naar een wenselijke toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here