Zo maak jij deze populaire cocktails gemakkelijk zelf!

0
88

Komen er binnenkort vriendinnen over de vloer en heb jij zin om eens iets anders dan wijn te schenken? Maak dan een lekkere cocktail! Voor verschillende gelegenheden horen verschillende cocktails. Ben je op zoek naar een verfrissend drankje dat jou kan afkoelen op het einde van de dag? Een drankje dat geschikt is voor een feestje? Of een chique drankje dat klasse uitstraalt? Met deze recepten van deze 4 populaire cocktails kun je ze zelf moeiteloos creëren. Drink altijd met mate!

Mojito

De Mojito is een van de populairste cocktails. En met een goede reden! Dit drankje is heerlijk verfrissend op een warme dag in de zon. Deze cocktail bestaat uit 50 ml rum, 15 ml limoensap, 2 theelepels rietsuiker, 60 ml prikwater, munt en ijs. Dit drankje komt oorspronkelijk uit Cuba. Mix de rum, versgeperst limoensap, prikwater en rietsuiker in een glas. Stop de muntblaadjes erbij en pers ze met een stampertje. Vul het glas met ijs en voeg een munttakje en stukje limoen toe. De Mojito is een cocktail die het allerlekkerst koud gedronken kan worden met een rietje. Serveer het een een hoog glas vol met ijs voor die hete zomerdag.

Cosmopolitan

Dit zoet-zure drankje is perfect voor een feestje met vriendinnen. Dit sexy drankje is populair geworden door de serie Sex and the City. De Cosmopoliton is een cocktail die bestaat uit 45 ml wodka, 30 ml cranberrysap, 10 ml limoensap en 15 ml triple sec. Stop deze ingrediënten in een cocktail shaker en voeg er ijs aan toe. Shake een paar seconden en serveer het drankje in een chique martini glas. Maak het drankje helemaal af door er een sinaasappel partje op de glasrand te plaatsen.

Sex on the Beach

Een van ’s wereld beroemdste zomerse cocktails is toch wel de Sex on the beach. Wil jij het vakantiegevoel in huis halen? Dit krijg je voor elkaar met deze zoete fruitige cocktail. Een Sex on the beach bestaat uit 30 ml wodka, 30 ml perzik likeur, 90 ml cranberry sap en 30 ml sinaasappelsap. Pak een lang glas en vul de bodem met ijs en mix eerst de wodka met de perzik likeur. Schenk dit als eerste in het glas, hierna volgt de sinaasappelsap en giet als laatste de cranberrysap erboven op. Probeer hierna niet meer te roeren! Hierdoor heeft het glas verschillende lagen van de oranje en rode kleuren en lijkt hierdoor op een zonsondergang. Maak het af met een rietje en een cocktailkersje.

Gin en Tonic

Als laatste eindigen we met de klassieker: de Gin en Tonic, ook wel de G&T. Dit drankje serveer je het beste in een bol glas met een stampertje. De Gin en Tonic kun je op allerlei verschillende manieren laten proeven door het met diverse soorten gin te maken, dit zal de smaak helemaal veranderen. Proef en probeer welke gin het beste bij jou past. Een classic Gin en Tonic bestaat uit 45 ml gin, 200 ml tonic, 1 partje limoen. Vul het glas bij voorkeur met grote stukken ijs en voeg de gin en tonic toe. Maak deze cocktail af met een partje limoen en een stampertje en roer goed. Dit verfrissende drankje met een bittere smaak past ook perfect in de zomermaanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here