Waarom naar een poelier gaan?

0
94
blog placeholder

Vlees en dan vooral vlees van wild en gevogelte heeft een speciale behandeling nodig. Zowel na het overlijden van het dier tot aan de tijd dat het aan de consument wordt aangeboden, alsook de bereiding van het vlees door de consument zelf. Bij beiden kan de expertise van de poelier u helpen om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Een poelier weet immers de juiste behandeling om het vlees op smaak te krijgen en om het ook gedurende een paar dagen op smaak te houden. Tevens kan de poelier u de juiste tips verstrekken zodat u het vlees op de juiste manier, en met het beste resultaat kunt bereiken.
Deze expertise treft u niet aan in de supermarkt. Gevogelte en wild is duur om in te kopen dus de supermarkteigenaar laat het nog wel eens te lang in de schappen liggen en neemt daardoor een groot risico met uw gezondheid. Dit zal bij een poelier niet gebeuren omdat deze het vlees sneller omzetten / verkopen dan een supermarkt.
Desondanks snoept de supermarkt toch veel van de handel van de poelier af. Deze verdwijnt daardoor meer en meer uit ons straatbeeld. Iets wat erg jammer is omdat zowel wild als gevogelte erg lekker kan zijn als het op de juiste manier (zowel door poelier als consument) bereid is.

De beste tijd om de poelier een bezoekje te brengen?
Veel mensen eten wild of gevogelte (kalkoen, maar ook kip) tijdens de kerstdagen. Op zich is dat ook de beste tijd om de poelier te bezoeken. Het jachtseizoen is dan enkele maanden geopend en het vlees is dan vaak erg mals. Ook is het aanbod dan een stuk groter. Veel soorten wild en gevogelte mag in Nederland slechts enkele maanden van het jaar vers verkocht worden. En dat zijn de maanden van het jachtseizoen (globaal genomen van half september tot half februari).
Hou er echter wel rekening mee dat, ondanks dat het aanbod groter is, er dan ook zeer veel mensen zijn die wild of gevogelte willen eten. Zorg er dus voor dat u tijdig uw bestelling bij de poelier plaatst.

Wilt u meer weten over de poelier of de verschillende soorten wild en gevogelte (alsook hun bereidingswijze)? Kijk dan voor tips en verdere informatie op site poelier .com. Deze zijn gespecialiseerd in alles wat de poelier verkoopt en daar vind u ook de lekkerste recepten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here