Tips om meer fruit te eten

0
67

We weten het allemaal enorm goed, dat fruit en groentes eten goed voor je is. Zo moet je eigenlijk elke dag twee stuks fruit eten, maar dit lukt niet iedereen elke dag. Dit moet je doen om genoeg vitamine c binnen te krijgen en de vezels die in fruit zitten. Er zijn een aantal tips om te zorgen dat jij wel genoeg fruit eet elke dag en dit niet als een grote opgave gaat zien. Fruit is namelijk erg lekker maar vaak vergeet je het te eten omdat je er niet bewust genoeg mee bezig bent. Lees je mee voor wat tips?

Zet het fruit op een prominente plek

Wanneer je al het fruit in de koelkast legt of ergens in een kastje, zal je het snel vergeten. Het kan helpen om een mooie fruitschaal aan te schaffen (genoeg keuze!) en deze wekelijks te vullen. Wanneer je deze dan ziet staan, pak je al snel een stuk fruit in plaats van dat je de kast in duikt voor een ongezonde koek. Dat mag natuurlijk ook op zijn tijd, maar een stuk fruit is natuurlijk een stuk gezonder.

Het is dan ook van belang dat je elke keer als je boodschappen doet, iets van fruit meeneemt zodat je het eigenlijk altijd in huis haalt. Zo is het zonde om het weg te gooien en ga je vanzelf meer fruit eten!

Maak er een gewoonte van

Eigenlijk met alle dingen die je vaker zou willen maar niet doet, is het goed om er een gewoonte van te maken. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn wel een aantal dingen die je zou kunnen proberen. Zo zou je een briefje op de koelkast kunnen plakken zodat je het ziet, maar je zou ook met je partner kunnen afspreken om elkaar er op te wijzen. Dit kan namelijk helpen, dat je er een vast momentje voor pakt om dagelijks samen een stuk fruit te eten.

Veel mensen beginnen de dag met een stuk fruit bij het ontbijt. Dit kan namelijk heerlijk door de zuivel heen, maar je kan ook na de boterham een stuk fruit pakken. Ook het tussendoortje rond 10 uur kan een geschikt moment zijn voor fruit. Mocht het niet lukken om een vast moment te kiezen, zorg er dan voor dat je op je telefoon een melding aanzet en dat je die pas echt weg mag klikken wanneer je ook echt dat stuk fruit hebt gegeten.

Koop fruit dat jij écht lekker vindt

Wanneer jij geen fan bent van een banaan of een appel, ga dan voor ander fruit! Er bestaan zo veel verschillende opties, dat er vast wel wat tussen zit dat jij lekker vindt. Ga voor druiven, pruimen of frambozen bijvoorbeeld. Dit kan prijzig zijn, maar houd de aanbiedingen in de gaten en vergeet dan ook zeker niet een bezoekje te brengen aan de markt. Wanneer je het écht lekker vindt, zal je het ook sneller gaan eten.

Een avocado zit ook vol met goede stoffen, wil je hier de voordelen van weten? Lees dan dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here