Percoleren; het nieuwe koffiezetten

0
42
blog placeholder

Er zijn ontzettend veel manieren om koffie te zetten. Iedereen heeft ook wel een koffiezetapparaat. Het moderne koffiezetapparaat is erg gemakkelijk in gebruik en de verschillende soorten capsules en pads doen hier een schep bovenop. Ondanks dit alles zijn er toch mensen die liever een percolator gebruiken. Er zijn bijna honderd soorten koffiebonen te krijgen over de hele wereld. Daarnaast bestaan ontelbare ‘blends’.De keuze aan pads en capsules is een stuk beperkter en de koffiebonen die hiervoor worden gebruikt zijn sowieso minder vers gemalen dan je zelf gekozen maling.


De percolator biedt controle over de te zetten espresso. Dit omdat de keuze aan koffiebonen vrijer is. Daarnaast is de sterkte makkelijker zelf te bepalen met een percolator dan met een Senseo. De espresso uit een percolator is persoonlijk, gezet naar persoonlijke smaak. De enorme keuze aan koffiebonen en de zelf te bepalen sterkte zorgen voor een smaakbeleving die niet te verslaan is. Ondanks deze enorme verschillen zit het grootste verschil tussen percolatorkoffie en koffie uit de automaat in de bereidingswijze.


Percolators bestaan doorgaans uit drie onderdelen: een filterbakje wat tussen twee kamers in wordt gehouden. De onderste kamer dient gevuld te worden met water. Vervolgens wordt het filterbakje hierop gezet en wordt de bovenste kamer hier weer op gedraaid. In de bovenste kamer wordt uiteindelijk de espresso opgevangen. Bij het gebruik van de percolator stijgt de temperatuur in de onderste kamer. Omdat het water gaat koken neemt het volume van het water in de onderste kamer toe. De druk die hierbij ontstaat zorgt ervoor dat het kokende water door de gemalen koffie omhoog trekt. In de bovenste kamer wordt de espresso opgevangen en warm gehouden. De deksel zorgt ervoor dat de espresso niet over de rand spettert.


Soms wordt percolator geschreven als ‘perculator’. Hier lees je meer over de juiste schrijfwijze: http://percolatorkoffiezetten.nl/perculator-of-percolator-wat-is-juist/ Percolator koffie is de best smakende koffie die er is. Naast de smaak zijn er nog tal van voordelen te noemen als we het hebben over percoleren. Zo is er geen stopcontact nodig voor het zetten van een bak koffie: handig voor op de camping! Op http://percolatorkoffiezetten.nl is meer informatie te vinden over welke percolator bij jou past. Geniet van je koffie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here