Locatie gebaseerde diensten

0
10
blog placeholder

Binnen dit artikel gaan we het hebben over de ontwikkelingen in de markt. Er zijn namelijk de laatste jaren veel ontwikkelingen geweest. Dit is erg interessant, zowel voor consumenten als voor bedrijven. Want er kan beter voorzien worden in de vraag van consumenten, wat bedrijven weer meer op kan leveren. Iets wat in deze tijden ge

Locatie gebaseerde diensten, steeds vaker online

Er zijn nu een paar grote leveranciers die hun omzet halen op basis van locatie gebaseerde diensten. Voorbeelden hiervan zijn Just Eat en Thuisbezorgd.nl. Dit zijn diensten gebaseerd op de vraag op locatie. Dat wil zeggen dat men iets kan bestellen, wat direct thuis wordt bezorgt of geleverd, door een locale dienst. Iets waar weer andere diensten van mee profiteren. Het is namelijk een systeem waarbij bedrijven als tussenhandelaar verdienen. Zo geven Just eat en Thuisbezorgd de opdracht aan lokale leveranciers. Die uiteindelijk weer zorgen voor een afgeleverd product. Al met al een zeer effectieve manier om in de directe vraag te voorzien van de consument. En dit zien we steeds meer en vaker. Bedrijven zitten vaak in een database. Hier maken andere bedrijven weer gebruik van. Neem bijvoorbeeld Google. Google heeft Google Places als dienst uitgebracht. Hier kan men recensies en dergelijke achter laten, waarop men een conclusie kan trekken.

Snel gebruik maken van locatie gebaseerde diensten

Het gebruik van locatie gebaseerde diensten neem toe. Dat is een leuke ontwikkeling waar vele bedrijven dankbaar gebruik van maken. Zo vragen de tussenleveranciers slechts 10 procent van de prijs. Dus zijn er voor de restaurants een paar opties. Of ze sluiten zich aan en geven wat van hun marge weg. Of ze verrekenen de prijzen online.
Tegenwoordig kunt u op vrijwel elke plek waar u bent gebruik maken van locatie gebaseerde diensten. Want bijna iedereen gebruikt tegenwoordig Apps. Hierdoor is het zeer gemakkelijk voor bedrijven om op eenvoudige wijze in te spelen op de vraag. Daardoor kan de omloopsnelheid van producten worden verbeterd en kan men op hoog niveau en snelheid haar product leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here