Wat is een SD kaart?

0
11
blog placeholder

Een SD kaart is er in 2 varianten: de SD kaart en de Micro SD kaart. Het verschil tussen deze 2 kaarten – ja, je raadt het al.. – de Micro SD kaart is MICRO, en de SD kaart niet. De Micro SD kaart is de kleine variant van de SD kaart en de standaard uitvoering van de Micro SD kaart noemen we MicroSD.

 

De standaard uitvoering van de SD kaart noemen we SD. De MicroSD en SD waren er eerst, maar al snel groeide het verlangen naar SD kaarten met meer ruimte, meer ruimte voor GB’s en een wat snellere lees- en schrijfsnelheid zou ook wel mooi zijn.. Ah, goed, een tijd later werd de SDHC kaart geïntroduceerd. De SDHC kaart & de MicroSDHC kaart zijn de verbeterde versies van de normale SD en MicroSD, met meer ruimte, hogere snelheden en betere specificaties. Kortom: de klant tevreden gesteld… Of toch niet?

 

Zoals wel te verwachten was wou de klant meer en meer. De SDHC kaart was niet meer genoeg en de professionals wouden nóg meer, nóg meer ruimte en nóg sneller moest alles gebeuren. Dit kon, blijkbaar, want nog geen lange tijd later was de SDXC kaart geboren. Natuurlijk ook de MicroSDXC kaart, zoals je waarschijnlijk wel had verwacht.

 

De SDXC kaarten zijn uitgerust met grote opslagcapaciteiten en extreme snelheden. De kaarten kunnen snel data overzetten en kunnen veel, erg veel data opslaan. Ideaal, toch? En nu maar hopen dat de klant tevreden blijft…Wat denk jij? Blijft de klant nu eindelijk tevreden, of blijven we eeuwig doorgaan?

 

De SDHC kaarten passen niet in apparaten met alleen een SD ingang. De SD kaart past in SD, SDHC en SDXC. Maar, je verwacht het al, de SDXC kaart past niet in SDHC en SD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here