Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een hoofdtelefoon?

0
30
blog placeholder

Voor de potentiële koptelefoongebruiker die geen flauw benul heeft waar hij op moet letten blijft het onbegeven terrein, een minuutje je eigen informeren is dus zo gek nog niet!

Je moet in eerste instantie bedenken waar je de koptelefoon voor wilt gebruiken – Ben je van plan ermee te gaan sporten? Moet hij in je davoriete handtas passen, of zoek je er slechts een voor achter de buis op zondagmiddag? Bedraad is over het algemeen beter dan draadloos en scheelt een hoop gefruts met batterijen en accus. Alleen draadloos is zo 2013 en het is praktischer als je veel moet bewegen.

Verder is het belangrijk om vooraf te beluiten welk type je wilt. Je hebt koptelefoons die je op het oor draagt, over het oor en in het oor. de in-ear versie is momenteel nogsteeds het meest gebruikte en tevens vaak voordeligst, vooral heerlijk omdat het je afsluit van de buitenwereld. Als je je een klein beetje musiclover bent en het geld en interesse hebt moet je uiteraard voor de klassieke koptelefoon gaan, deze hebben dan ook betere prestaties dankzij de grotere drivers die erin verwerkt zitten. De in-ear versies zijn toch vooral bedoeld voor het dagelijks leven, in de trein/vliegtuig/ fiets (hoewel dat laatste wel weer gevaarlijk kan zijn).
Tot slot, in welk segment zoek je. Prijzen varieren van 50 – 150 voor een consumentending tot 200 – 1000 voor een professionele.Qua kwaliteit zit er veel verschil in. Sennheiser maakt over het algemeen koptelefoons met toffe geluidsprestaties, de beats by dre reeks bestaad erg veel commotie over maar gaat ontiegelijk vaak over de toonbank, en Sony brengt vaak een degelijk model op de markt. Je zou eventueel specifiek kunnen kijken naar online reviews voor specifieke kenmerken en prestaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here