e-Reader kopen?

blog placeholder

Waarom een e-Reader kopen?


Een e-Reader is bedoeld om boeken te lezen maar waarom een e-Reader en niet een normaal boek? Een e-reader is licht van gewicht en heeft een goed formaat om comfortabel te lezen. De meeste e-readers hebben een elnk scherm dit scherm geeft het gevoel van een echt boek. Dit komt doordat een elnk scherm de reflectie wegneemt en geen backlight heeft. Omdat een e-reader geen backlight heeft moet er in het donker bij een lamp worden gelezen. Voor dit probleem bestaan er ook covers met een lichtbron aan de bovenzijde. Ook kunnen er notities of aantekeningen worden gemaakt en is er de mogelijkheid lettergrootes aan te passen.
Een e-reader scheeld ook wat kilo\’s aan boeken omdat er honderde boeken op een e-reader passen. Dus geen gesjouw meer wanneer je op vakantie gaat! Met een e-reader heb je altijd je favorieten boeken bij de hand en wissel je gemakkelijk van boek.
 
Kosten?
Met een e-reader kan er zeker wel geld worden bespaard. Een e-reader kost zo tussen de 50-200 euro met uitschieters daar boven. Dit is de enige grote uitgaven wanneer je over gaat van papieren boeken naar een e-reader. eBooks zijn vaak goedkoper dan papieren boeken en soms zijn eBooks zelfs gratis. De bibliotheken hebben deze veranderingen van het lezen ook door en bij sommige bibliotheken is het al mogelijk eBooks te lenen of zelf e-Readers. Dit zal naar onze verwachtingen nog veder uitgroeien en meerdere bibliotheken zullen deze mogelijkheid gaan aanbieden.
Milieu


Wanneer je een e-Reader aanschaf help je ook mee aan een beter milieu. Er moeten minder bomen gekapt worden omdat het papier verbruik zal dalen. Het minder produceren en distribueren van papier vermindert ook de CO2-uitstoot.
 
Multimedia
Er zijn meer mogelijkheden op een e-Reader dan boeken lezen. Naast boeken kan je ook de krant of een tijdschirft lezen. Op sommige e-Readers is er een mp3-speler ingebouwd en kan er een verbinding worden gemaakt met facebook of twitter. Op sommige e-Readers kan er zelf een film worden bekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here