3 Populaire elektronische accessoires

0
15
blog placeholder

Powerbank

Terwijl iedereen de straten van Nederland rondstruint op zoek naar Pokémons stijgt het aantal verkopen van powerbanks. Door het display dat bijna de gehele tijd aanstaat als er gezocht wordt naar de Pokémons gaat de batterij snel leeg. Het display is immers één van de grootste verbruikers van energie. Wat doe je aan een lege batterij terwijl je onderweg bent? Een lege batterij kan met een powerbank opgeladen worden. De powerbank levert extra energie voor de smartphone zodat deze langer gebruikt kan worden. Met een powerbank op zak hoef je je dus niet snel meer zorgen te maken over een lege batterij. De powerbank is te koop in verschillende formaten en soorten zoals je hier kunt zien. Het belangrijkste is de capaciteit van de powerbank. Hoe groter de capaciteit, hoe meer en vaker de smartphone batterij opgeladen kan worden. Met een 10.000 mAh powerbank kan een smartphone met 3.000 mAh batterij drie keer opgeladen worden.

Actioncam

Wie kent de filmpjes op YouTube niet van de jonge mannen die op wolkenkrabbers klimmen zonder hulpmiddelen? Door de manier waarop het gefilmd is lijkt het erop alsof je zelf aan het klimmen bent. Je voelt de spanning terwijl ze op honderden meters boven de grond lopen op dunne balken. Al deze filmpjes zijn opgenomen met actioncamera’s. Een actioncam is een videocamera van klein formaat die eenvoudig op een helm of kledingstuk bevestigd kan worden. Door de camera kan iedereen zien wat jezelf ziet terwijl je activiteiten onderneemt. Het beklimmen van een wolkenkrabber is een extreem voorbeeld van wat je allemaal kunt filmen met een action cam. Dankzij de groothoekstand van de camera kun je haast alles wat je ziet filmen zodat iedereen kan meegenieten van wat jij op dat moment ervaart. Typerend voor de camcorder is dat deze stofdicht en waterbestendig zijn zodat ze voor alle extreme sporten en activiteiten gebruikt kunnen worden.

microSD

Van de SD geheugenkaarten is MicroSD de kleinste variant die voor consumenten verkrijgbaar is. Dit type geheugenkaart wordt veel gebruikt in mobiele telefoons die op Android draaien zoals de Galaxy S7 Edge. De microSD kaart werd oorspronkelijk geïntroduceerd onder de naam TransFlash maar niet veel later kreeg het de naam microSD. Een microSD heeft een klein formaat met afmetingen van 15 mm x 11 mm x 1 mm en het weegt slechts een halve gram. MicroSD geheugenkaarten worden voornamelijk in mobiele telefoons toegepast vanwege de geringe grootte. Aangezien mobiele telefoons veel onderdelen bevatten is er niet veel ruimte voor de opslag van bestanden. Door het kleine formaat van de microSD geheugenkaart is het mogelijk om met weinig ruimte de interne opslagcapaciteit aanzienlijk uit te breiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here