Afstuderen op hbo niveau vanuit huis?

0
53
blog placeholder

Een paar dingen die je moet weten, een thuisstudie is een volwaardige studie. Je werkgever zal je opleiding gewoon erkennen net als het ministerie van onderwijs! Een thuisstudie op hbo niveau kost ook gewoon tijd om te halen.

Je moet dus wel een bepaalde discipline hebben. Denken dat je het papiertje vanzelf krijgt, is een misvatting. Je moet net zoals het regulier onderwijs je ervoor inzetten.

Hbo thuisstudie instellingen daar zijn er meerdere van. Je hebt onder andere NTI, NHA en LOI. Elke instelling heeft z’n  eigen manier van leren. Qua prijs verschillen de opleidingen ook.

Een thuisstudie iets voor mij?

Je moet wel een bepaalde discipline in je hebben. Je moet jezelf er toe aanzetten om te studeren. Als jij op de middelbare school, het mbo of hbo al moeilijk vond om te studeren. Vraag jezelf dan of je daarin veranderd bent.

Kan jij het nu opbrengen om uit jezelf huiswerk te maken en te studeren na 20:00? Want dat zal je moeten doen, als je fulltime werkt. Daarnaast moet je ook kunnen plannen. Als er een toets is moet jij de tijd vrijmaken om te studeren.

Heb je kinderen? Het is belangrijk om ook daar een balans in te vinden. Als je kind of kinderen in een leeftijd zijn dat ze veel aandacht vragen. Dan is het lastig om rustig te kunnen studeren. Zonder dat je gestoord of onderbroken wordt. Dit bevorderd het leren, natuurlijk niet.

Om positief af te sluiten.

Natuurlijk opent een thuisstudie ook deuren die je anders niet open had gekregen. Als jij goed kunt plannen en leren. Alleen je kunt het je niet veroorloven om niet te werken. Dan is een thuisstudie een mooie manier om toch een hbo diploma te krijgen. Omdat je het voor een groot deel er mee bezig kunt zijn, op de momenten die jouw uitkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here