Afstandsonderwijs of regulier onderwijs?

0
59
blog placeholder

Het kan geen kwaad om in de Dikke van Dalen te kijken wat de term “afstandsonderwijs” inhoudt.  Afstandsonderwijs: onderwijs dat men volgt zonder in de onderwijsinstelling aanwezig te zijn.
Dus je hoeft niet fysiek aanwezig te zijn om de informatie tot je te nemen, dat is een pluspunt. Nadeel is misschien wel dat jij een bepaalde discipline moet hebben omdat jij jezelf er toe moet aanzetten om te studeren.
Echter het voordeel is wel groot, als jij een vaste baan hebt, dan kan jij niet naar een reguliere instelling om colleges te volgen.
Als je net van de middelbare school af bent is je leven simpel en heb je alle tijd om te studeren. Echter als je al een paar jaar werkt dan kan je niet zomaar even de schoolbanken in duiken. Een thuisstudie volgen is dan een interessante optie.
Werken en leren combineren is vaak lastig een thuisstudie maakt dit makkelijker. Het leren doe je via boeken, en filmpjes. Daarnaast kun je contact krijgen met je leraar via mail of soms skype.
Op de vraag of jou diploma het zelfde waard is al bij een regulieren instellen, dat antwoord is “ja”. Zolang jij bij een gerenommeerde instelling zit wordt jou diploma onderkend door het ministerie van onderwijs en dus ook je (toekomstige) werkgever.
Je kunt en diploma halen op diverse niveaus. Mbo, hbo of bachelor daarnaast kan je ook bij bepaalde instellingen cursussen of certificaten halen.
Kun je zeggen dat afstandsonderwijs beter is dan traditioneel onderwijs of visa versa? Nee, dat kun je niet zeggen omdat het aan de persoonlijke situatie ligt. Als je jong bent is het ‘logisch’ dat je naar een fysieke instelling gaat. Omdat je naast het leren ook je sociaal ontwikkeld.
Als je eenmaal volwassen bent met een vaste baan is dit veel minder aan de orde. Dan volg je een opleiding omdat jij een ander type baan wilt. Het is vooral de insteek die bepaald welke type onderwijs bij je past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here